Suceava: Groapa-invizibilă, capcană de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Groapa-invizibilă, capcană de sezon
Suceava: Groapa-invizibilă, capcană de sezon

Muncitorii firmelor angajate pentru schimbarea magistralelor subterane au încercat ieri să astupe la repezeală tranşeele din centrul oraşului.

Prima ninsoare serioasă care a căzut în Suceava a paralizat lucrările întreprinse în municipiu pentru înlocuirea reţelelor de termoficare şi apă caldă. Muncitorii firmelor care „se ocupă“ de cartierele Obcini şi George Enescu au pus ieri mâna pe lopată şi au început să astupe şanţurile pe care le-au ignorat zile la rând. „Să-i fi văzut cu cât spor lucrau. Nu ştiu de unde au apărut atâţia oameni, având în vedere că rar era câte un muncitor“, a declarat Ancuţa Drişcu, vânzătoare.

Cu toate acestea, „entuziasmul“ muncitorilor s-a risipit destul de repede. Sucevenii care au avut ieri treabă prin centrul municipiului au putut observa cum angajaţii firmelor de construcţii au lăsat uneltele deoparte şi s-au aşezat la marginea şanţurilor la o ceaşcă de ceai.

Şantierele, blocate din cauza noroaielor

Cum temperatura a crescut puţin, iar zăpada a început să se topească, muncitorii nu au mai putut lucra din cauza noroaielor. „Priviţi ce mizerie e pe-aici. Intri până la genunchi în noroi. Asemenea lucrări nu ar fi trebuit executate în noiembrie, ci astă-vară“, a izbucnit Ilie Anton, un comerciant care a trecut prin centrul oraşului.

Locuitorii oraşului vor trebui să fie foarte atenţi pe unde păşesc, cel puţin în următoarele două zile. Şefii Primăriei promit că până la sfârşitul săptămânii lucrările vor fi gata, iar gropile astupate.

Şantierele ar trebui să fie închise până sâmbătă

„În funcţie de domeniul lucrărilor, cei care nu le astupă fie vor fi amendaţi de poliţie pentru întârzieri, fie vor fi amendaţi de către firma de consultanţă. Noi facem presiuni ca şantierele să fie închise cât mai repede“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei. Localnicii sunt însă pesimişti. „Până acum mai vedeam gropile. De acum însă vine greul. Sincer, cred că vom trăi până la vară cu şanţurile în bătătură“, a declarat Ionela Macsim, pensionară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite