Suceava: Se pregătea pentru Anul Nou cu 28.800 de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marfa a fost confiscată la vamă deoarece prin lege reprezintă material pirotehnic de clasa a II-a

Poliţiştii de frontieră au reuşit să captureze săptămâna trecută 8.389 de pachete de ţigări în valoare de 46.573 de lei şi a dat şase amenzi contravenţionale în valoare de 1.440 de lei.

Aceştia au avut 397 de misiuni şi nu au permis intrarea în ţară a şapte cetăţeni străini.

Cel mai deosebit caz a fost cel a lui Daniel Z. de 38 de ani din satul Arbore, care a fost prins cu 28.800 de bucăţi de petarde pe bancheta din spate.

"Sunt susceptibile  de a face parte din  clasa a-II-a de materiale  pirotehnice. Persoana în cauză a declarat  poliţiştilor de frontieră faptul că a cumpărat  petardele din bazarul Cernăuţi, contra sumei de  50 de dolari , neştiind  că deţinerea de petarde este interzisă de lege.

Faţă de numitul Z. Daniel  poliţiştii de frontieră  au întocmit acte premergătoare  pentru  săvârşirea infracţiunii de  deţinere şi transportul de materiale pirotehnice, acte ce urmează să  fie prezentate Parchetului de pe lângă judecătoria  Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic", a declarat Ilie Poroch, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Întreaga cantitate de petarde a fost confiscată de lucrătorii vamali şi predată pe bază de proces verbal Poliţiei de Frontieră.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite