Suceava: Noroaiele au pus stăpânire pe străzile municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii şi ceilalţi localnici sunt exasperaţi pentru că şantierele deschise în oraş l-au transformat într-o mlaştină.

Pe zi ce trece, municipiul Suceava se afundă încet, dar sigur în noroi. Odată cu sosirea toamnei şi a vremii urâte, de fiecare dată când plouă, străzile se umplu de noroi şi arată ca uliţele săteşti. „Nu se cunoaşte că am locui în oraş. Suceava nu-şi merită statutul de municipiu, ar trebui să se spună «comuna Suceava»“, a spus Petru Ţibulea, pensionar.


Noroaie cauzate de şantiere


Stratul din ce în ce mai gros de noroi de pe străzi este cauzat de şantierele create pentru înlocuirea conductelor de canalizare ori de termoficare. Dacă în această vară, când au început lucrările, vremea a ţinut cu muncitorii, ploile fiind scurte şi rapide, odată cu sosirea toamnei, lucrurile s-au schimbat. „Nu există stradă în oraş care să nu fie acoperită de noroaie. Când plouă, vezi cum curge mâlul la vale“, s-a plâns Verginica Stoleru, economist. Noroaiele dau bătăi de cap mai ales şoferilor. „Azi-dimineaţă mi-am spălat maşina şi uite cum arată acum. Am aruncat banii pe fereastră“, a declarat Daniel Baltă, şofer.


Cele mai murdare sunt mijloacele de transport în comun. Chiar dacă dimineaţă acestea ies curate din depou, din cauza rutelor dese prin oraş, autobuzele TPL sunt acoperite până seara cu un strat de câţiva centimetri de noroi. „Autobuzele-s atât de murdare, că uneori nu mai vezi nimic prin geam. Noroc că ştiu drumul pe de rost căci altfel aş ajunge în altă staţie“, a spus Alexandra Iuta, elevă.


Căruţă pe buza şanţului


Probleme majore se înregistrează pe strada Tipografiei. Deşi edilii garantau că la data de 10 noiembrie lucrările de pe strada respectivă vor fi gata, şanţurile din zonă le creează în continuare probleme localnicilor. Acest lucru este dovedit de faptul că, dorind să traverseze un pod din pământ ce lega cele două maluri ale unui şanţ din zonă, un căruţaş s-a aflat la un pas de a cădea  în groapă. Conform localnicilor, astfel de accidente au devenit o banalitate şi nu mai impresionează pe nimeni. „De fiecare când merg să-mi iau copilul de la şcoală, văd pe câte unul cu o roată în şanţ“, a declarat Viorica Margea, casnică. 

Sucevenii fac haz de necaz


Deşi până pe 15 noiembrie şanţurile trebuiau astupate, edilii au prelungit situaţia. „Termenul a fost prelungit cu cinci zile. Am luat această decizie pentru că firmele nu se pot încadra în termen din cauza ploilor“, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc. Obişnuiţi cu slalomul zilnic printre şanţuri şi bălţi, sucevenii au început să facă haz de necaz. „Uite cât fum iese de la utilaje, uite-i cum lucrează. Cum să nu termine totul la timp?“, a spus mai în glumă mai în serios Gheorghe Caliniuc, şofer.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite