Cod galben de ninsoare şi viscol la Olt

Cod galben de ninsoare şi viscol la Olt

Oltul intră sub Cod Galben de ninsoare... (Foto: Mugurel Manea)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost informat, luni – 10 dece,brie, de Agenţia Naţională de Meteorologie - Centru Regional Craiova, despre faptul că judeţul Olt, alături de alte judeţe, se va afla sub incidenţa unui "cod galben" de ninsoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avertismentul forurilor de profil fac referire la perioada 11 decembrie, ora 12.00, 12 decembrie, ora 12.00. În acest interval, 28 de judeţe din estul, sudul şi nordul ţării se vor afla sub "Cod galben" de ninsoare. Judeţul Olt se va afla printre acestea.

În intervalul menţionat va ninge abundent în majoritatea zonelor ţării. Ninsorile vor fi mai consistente în primele ore ale intervalului - în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia şi Moldova. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15-20 de l./mp şi, izolat, în sud-estul ţării, unde se vor înregistra 25-30 de l./mp. Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea, depăşind la rafală 50-60 de km/h şi viscolind zăpada.

“Atenţionarea meteo a fost trimisă deja către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale celor 112 localităţi din judeţ. De asemenea, a fost dispusă măsura asigurării permanenţei la sediile primăriilor şi comunicarea, în cel mai scurt timp, a situaţiilor de urgenţă apărute la nivelul fiecărei localităţi”, a precizat plutonier-major Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media ISU Olt.
 

citeste totul despre: