Slatina: Astăzi începe Olimpiada Liceelor. Câştigătorul va primi dotări de 35.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele nouă licee slătinene intră astăzi în cea de-a VI-a ediţie a competiţiei „Olimpiada Liceelor”, până pe 28 mai. Primăria Slatina pune la bătaie anul acesta premii în valoare de 460.000 de lei.

Astăzi după-amiază debutează Olimpiada Liceelor 2011, competiţie aşteptată an de an de către sute de elevi care încearcă să demonstreze că liceul lor este cel mai bun, dar şi să câştige un premiu important.
„Olimpiada reprezintă un program de stimulare a performanţei şcolare, are un caracter competiţional, premiile în bani sunt motivante pentru elevi şi unităţile de învăţământ, iar anumite probe- voluntariat, artistice, sportive- le dezvoltă competenţele şi îi pregătesc pentru o viaţă sănătoasă”, susţine inspectorul şcolar Gabriela Constantinescu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean al Elevilor, olimpiada reprezintă pentru elevi emoţie, provocare, spirit de echipă, fair-play, dar cele mai frumoase momente din anii de liceu. "Această olimpiadă reprezintă o şansă pentru liceeni de a arăta tot ce au mai bun, de a performa în varii domenii, de a se dezvolta pe cât mai multe planuri- sportiv, artistic, demonstrându-şi abilităţile şi pe plan academic. Pentru mine va reprezenta cea mai frumoasă amintire din liceu”, declară Diana Morea, preşedinte CJE Olt, elevă la Colegiul  Naţional „Radu Greceanu”.

O nouă probă- Târgul Educaţional

Olimpiada debutează cu probele sportive, cele de cultură generală fiind stabilite sâmbăta şi duminica. Nici anul acesta nu vor lipsi probele de voluntariat, grafitti, miss şi mister, interpretare muzicală şi dans. Noutatea constă în introducerea unei probe noi- Târgul de Ofertă Educaţională, organizat pe 24 şi 25 mai la Casa de Cultură a Sindicatelor, un joc de imagine pentru fiecare liceu, care va încerca astfel să convingă, prin planul de şcolarizare şi rezultatele obţinute, cât mai mulţi părinţi şi elevi de gimnaziu că unitatea este cea mai bună.
Anul acesta, Primăria Slatina a alocat suma de 460.000 de lei, urmând ca premiile să fie acordate astfel: 9000 de lei/liceu pentru proba de abilităţi practice, locul I - dotări la alegere în valoare de 35.000 de lei, locul II- dotări de 20.000 lei, locul III- dotări 15.000 lei, locul IV- dotări 10.000 lei, locurile V-IX- premiu de participare de 3000 lei/liceu, 1.500 lei liceului cu cea mai bună galerie şi 100 lei/punct pentru echipajele câştigătoare, bani distribuiţi în mod egal fiecărui membru.
Câştigătorul competiţiei de anul trecut a fost desemnat Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite