Cum facem cea mai bună ciorbă săsească cu hrean. Secretele unui preparat delicios şi uşor de pregătit
0Dacă vreţi să vă delectaţi oaspeţii sau membrii familiei cu o ciorbă delicioasă, uşor de făcut şi sută la sută tradiţională puteţi încerca ciorba săsească cu hrean.
Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în volumul profesoarei Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a culturii şi gastronomiei săseşti, volum intitulat ”Gătim împreună în casa baronului”, publicat la Editura Samuel din Mediaş.
Aveţi nevoie de: 700 de grame de costiţă sau oase afumate, un morcov, o ceapă, 6 cartofi mijlocii, 2 linguri mari de hrean ras, 2 linguri de oţet, cimbru şi sare.
Mod de preparare: Se fierbe carnea de porc şi atunci când este aproape gata se pune morcovul, ras pe răzătoarea mică, şi ceapa tăiată în cubuleţe. Se fierb timp de 15 minute şi apoi se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se mai fierb 15 minute. Apoi se adaugă sare după gust şi hreanul ras, cimrul şi oţetul. Ciorba se serveşte cu ardei iute.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.