Claudiu Hauptmann: „Am fost implicat fără voia mea în accident. Maşina s-a defectat”

Cererea de strămutare a dosarului la Bucureşti a fost respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liceanul de bani gata, care în urmă cu un an a ucis cu 160 de km/h şase oameni, susţine că este nevinovat şi că este vorba de unele defecţiuni ale maşinii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Claudiu Hauptmann îşi explică faptele în memoriul de strămutare a procesului. „Am fost implicat fără voia mea în accident. Maşina s-a defectat”, susţine tânărul. Ion Roşian, tatăl Deliei, una dintre majoretele ucise de Hauptmann, se declară uimit de o astfel de afirmaţie. „Dacă autoturismul ar fi fost stricat, nu s-ar fi circulat cu el. Aceste lucruri sunt nişte aberaţii“, spune Ion Roşian.CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CLAUDIU HAUPTMANN

Pe de altă parte, cadrele didactice de la Liceul „Diaconovici-Tietz“, instituţia la care Claudiu a învăţat, spun că au auzit de Claudiu Hauptman doar în urma tragicului accident, întrucât nu a fost un elev recalcitrant. „Eu de multe ori trec prin acel loc în care s-a produs accidentul. Acolo sunt cruci şi de o parte şi de alta. Este o curbă înşelătoare, iar lipsa de experienţă şi viteza excesivă pot duce la tragedii“, spune Boris Vatzulik, directorul adjunct al Liceului „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa. 


Primul termen de judecată

Tânărul Claudiu Hauptmann, de 19 ani, care a ucis şase oameni într-un accident rutier, a avut marţi, 15 iunie, primul termen în proces, la o zi după ce a absolvit clasa a XII -a.  Beizadeaua a fugit de rudele victimelor care îşi plângeau morţii pe holurile Judecătoriei Deta şi în sala de judecată. Ei i-au cerut ucigaşului despăgubiri de 1,5 milioane de euro, deşi tânărul nu  proprietăţi sau bunuri pe numele său.


Strămutarea procesului

Avocaţii lui Hauptmann au cerut luna aceasta strămutarea procesului la Bucureşti. Tatăl lui Claudiu Hauptmann spunea atunci că presa l-a criticat prea mult pe fiul său şi din cauza mediatizării execesive a carnagiului produs de fiul său, acesta nu poatea avea parte de un proces corect în Timiş. La termenul de judecată, Înalta Curte de Casaţie a respins cererea depusă, dosarul fiind judecat în continuare la Deta.

CITEŞTE ŞI:

Claudiu Hauptmann, autorul Carnagiului din Banat, va ajunge în faţa judecătorilor

Bărbaţii Hauptmann au fentat moartea pe şosea


citeste totul despre: