Râmnicu Vâlcea: Liceenii de clasa a X-a au spus nu drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grupul Şcolar Forestier din Râmnicu Vâlcea s-a finalizat, ieri, Proiectul „Spune NU drogurilor!". Reprezentaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea s-au întâlnit cu elevii din nouă clase a X-a şi au purtat discuţii despre droguri.

Întâlnirea a pus accentul pe latura de prevenire a consumului de droguri, adolescenţii fiind comunicativi şi deschişi la dialog. Întrebaţi ce îi determină pe unii să se drogheze, răspunsurile au fost: „Anturajul", „Pentru că vrei să fii şmecher, să nu fii exclus!", dar şi „Din cauza părinţilor prea ocupaţi". La întrebarea „Ce aţi face dacă aţi cunoşte o persoană care se droghează?", majoritatea liceenilor au afirmat că ar ajuta acea persoană, că ar spune familiei acesteia, dar şi „Nu ştiu. Mi-e frică de aşa ceva. Cred că la început aş fugi. De abia apoi, aş ajuta acea persoană".


„Drogurile de vise" le-a stârnit curiozitatea


„Tinerii au înţeles că drogul modifică sentimentele, dispoziţia, gândirea şi dăunează organismului uman, şi că ele sunt o mare păcăleală. Ei au fost foarte curioşi referitor la «drogurile de vise (spice-uri)» şi la efectele lor. Au rămas uimiţi că sunt aşa de toxice, că se poate muri din cauza consumului lor şi că la Iaşi un tânăr a plătit cu viaţa curiozitatea de a consuma aşa ceva la o petrecere", a declarat inspectorul Ionuţ Pîslaru din cadrul CPECA. În cadrul proiectului, elevii au mai vizionat un film antidrog, au primit pliante şi au completat chestionare de evaluare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite