Poliţiştii, sub ameninţarea disponibilizărilor. Conducerea IJP Prahova infirmă zvonurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Traian Igaş a declarat, la sfârşitul anului trecut, că în 2011 se va trece la o reorganizare şi chiar restructurare a Poliţiei.

El a subliniat că vrea ca poliţistul să fie în stradă şi să nu se mai ascundă în birou. În cazul disponibilizărilor, se va ţine cont de criterii, precum implicarea în fapte penale, abateri disciplinare, comportament necorespunzător şi performanţele individuale ale fiecăruia dintre angajaţi.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Prahova, Florin Ioniţă consideră că această masură este abuzivă, deoarece şi aşa poliţiştii sunt prost plătiţi, fac ore suplimentare care nu sunt plătite şi nici recuperate. „Nu poţi să te joci cu destinele unor oameni. Un şef de poliţie din municipiul Ploieşti, deja, s-a grăbit să întocmească liste cu persoanele care urmează să fie disponibilizate, ceea ce nu mi se pare normal. Am înţeles că ar fi vorba despre vreo 200 de poliţişti", ne-a declarat Florian Ioniţă.

IPJ infirmă disponibilizările

Nu de aceeaşi părere este conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova care susţine că în acest moment nu există niciun fel de activitate iniţiată, privind disponibilizarea poliţiştilor. „În momentul în care vor fi stabilite clar criterii de disponibilizare şi dacă această măsură va fi pusă în aplicare, se vor face evaluări detaliate şi se va proceda în consecinţă. Nu există niciun fel de listă cu privire la poliţişti care urmează a fi disponibilizaţi nici de la secţiile de poliţie din Ploieşti şi nici de la o altă subunitate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Raluca Brezeanu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite