Ploieşti: Alexandru Ghinescu este campion la arte marţiale şi skandenberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Skandenbergul l-a readus pe bacile scolii
Skandenbergul l-a readus pe bacile scolii

A ajuns să obţină performanţe în aceste sporturi în doar şase luni de zile de la primul său antrenament.

Are 18 ani, muşchi de oţel şi o voinţă de fier. În urmă cu jumătate de an, Alex Ghinescu a avut şansa să cunoască un om care, spune el, l-a învăţat ce să facă cu viaţa sa.

"Eu sunt din Băicoi, Prahova. Într-o zi, la clubul elevilor din  localitatea noastră a venit Mădălin Tănase, care lucrează ca jandarm în Ploieşti. El ne-a spus că putem face mult sport ca să fim sănătoşi şi să avem un ţel în viaţă. M-a convins să mă reapuc de şcoală. Aşa că am reînceput să merg la ore, după care fugeam la antrenamentele de arte marţiale şi skandenberg, sub supravegherea acestui om care îmi este ca un tată", povesteşte, cu emoţie, tânărul campion.

 Vrea să facă bani din sport

Ghini, cum îi spun prietenii, este un tânăr greu încercat de viaţă. Părinţii săi au datorii mari la bănci, tatăl său este şomer, iar mama -infirmieră la un azil de bătrâni, de altfel, singura persoană care aduce un ban în casă.

Alexandru spune că neajunsurile financiare l-au determinat să se apuce de sport, în mod serios, în speranţa că va face performanţă şi că, pe viitor, va fi răsplătit cu bani pentru succesul său. După îndelungi antrenamente, Ghini a obţinut prima sa victorie, un loc doi la o competiţie interjudeţeană de skandenberg, apoi, la scurt timp, a urcat din nou pe podium, obţinând o medalie de bronz la un campionat de arte marţiale mixte.

"Ambele sporturi îmi plac la fel de mult pentru că, în primul rând, practicându-le, am scăpat de emoţii. Înainte îmi era teamă să vorbesc în public şi eram foarte ruşinos. Acum m-am eliberat de ele. Sunt un om puternic, care vrea să devină cineva în viaţă", susţine tânărul.  În prezent, Alexandru Ghinescu se pregăteşte intens pentru  Campionatele Europene de Skandenberg.

"Trebuie să trec de calificări. Mă antrenez şi câte trei ore pe zi la club, apoi fac şi acasă exerciţii. Vreau să ajung acolo unde mi-am propus, şi visez la un loc pe podium. Îmi lucrez tot timpul muşchii braţelor. Skandenbergul este o luptă a braţelor. Este vorba despre testarea forţei prin lupta individuală a braţelor combatanţilor, prinse într-o priză specifică, până la imobilizarea braţului advers, într-o poziţie câştigătoare", explică Ghini.

"Promit să mă ţin de carte"

Chiar dacă nu excelează la învăţătură, Alexandru  se ţine de şcoală. Nu mai chiuleşte ca pe vremuri şi îşi face temele. "Antrenorul meu mi-a spus că sportul fără carte nu se poate. De aceea vreau să termin şcoala. Este şi o promisiune pe care o fac părinţilor mei", spune campionul la skandenberg.

Cine sunt sportivii pe care îi admiri?

Sunt doi mari grei în skandenberg. Este vorba despre Radu Valahu, cu care am avut ocazia să mă întrec în braţe, şi Ion Oncescu, multiplu campion mondial. Ei sunt cei care vreau să-i ajung din urmă şi de ce nu să-i întrec. Vreau să particip la cât mai multe competiţii de profil la care participă şi ei.

Ce sfaturi ei pentru adolescenţii care au probleme în familie?

Le spun doar atât: că dacă vor să facă ceva cu adevărat în viaţă trebuie să aibă voinţă. Nu le trebuie bani. Dacă învaţă bine şi sunt pricepuţi într-un domeniu anume, să nu-şi irosească talentul pe maidan. Anii trec pe lângă noi şi trebuie să învăţăm să preţuim ce ne oferă Dumnezeu.

Ce-i place

Îi plac cartofii prăjiţi cu friptură, filmele de acţiune şi revistele cu mondenităţi. Nu are o prietenă deocamdată, dar visează să întâlnească fata perfectă.

Ce nu-i place

"Nu-mi plac oamenii care nu se ţin de cuvânt. Sunt multe persoane care fac rău aruncând cuvinte urâte celor din jurul lor. Nu e frumos, mai bine înjuri când eşti singur, decât să fii auzit de alţii" spune Alex.

Profil

Născut: 6 octombrie 1992, Băicoi

Studii: elev al Colegiului tehnic "Constantin Istrate", Câmpina

Familie: Are o soră

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite