NEAMŢ: 99 de artişti nemţeni în „Un secol de arte frumoase în Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Ciucă şi-a lansat la Piatra Neamţ monografia recent ieşită de sub tipar .

Monografia „Un secol de arte frumoase în Moldova“, realizată de criticul Valentin Ciucă, a fost lansată, ieri după-amiază, de la ora 17.00, în Sala Tapiseriilor a Muzeului de Artă Piatra Neamţ.

În două volume impresionante ca număr de pagini, cu abundente reproduceri color, lucrarea include artişti din toate judeţele Moldovei, care au creat în cea mai recentă sută de ani, printre care nu mai puţin de 99 din Neamţ.

Sunt prezenţi în monografie artişti de talie internaţională care s-au născut aici, cum ar fi Victor Brauner, Jacques Herold, Nicolae Fleissing şi Lascăr Vorel sau plasticieni care s-au afirmat în ţară, dar au preferat să emigreze, precum Silviu Bejan, aflat în Canada, Mihaela Matasă de Rivas, stabilită în Venezuela, Mariana Papară, mutată în Italia, sau Vasile Spătaru, plecat în Franţa.

De asemenea, sunt prezentaţi artişti consacraţi pe plan naţional, cum ar fi Simona Chintilă-Vasiliu, Iulia Hălăucescu sau sculptorul Pompiliu Clement. Nu au fost omişi nici mai tinerii plasticieni aflaţi abia la începutul afirmării lor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite