Zeci de mii de ouă alterate, legume și semințe, confiscate înainte să îmbolnăvească orădenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de ouă alterate şi alte mărfuri improprii pentru consum au fost descoperite joi de către poliţiştii orădeni, într-un depozit impropriu, şi confiscate înainte de a ajunge în coşurile cumpărătorilor din piețele orădene. Comerciantul este cercetat în stare de libertate.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor au început urmărirea penală faţă de un orădean în vârstă de 37 de ani. „Acesta este acuzat că a depozitat în încăperile unui imobil situat în Oradea diverse legume şi ouă alterate, fără ca spaţiul de depozitare să fie echipat corespunzător păstrării în condiţii optime a produselor, care urmau să fie comercializate în pieţele din oraș", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Echipă de control mixtă

Întrucât produsele reprezentau un real pericol pentru sănătatea consumatorilor, s-a efectuat o percheziţie la imobilul în care erau depozitate mărfurile în cauză. Poliţiştii SIF au colaborat în acest sens cu cei de la Poliția Oradea, cu doctori veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor și cu reprezentanți ai Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Bihor.

Cercetat în libertate

„În urma percheziţiei domiciliare, echipa a descoperit în locuinţa suspectului peste 25.000 de ouă pentru care nu a putut prezenta certificat de conformitate, peste 1.000 kg de legume şi 2.000 de pungi de seminţe de floarea soarelui pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Bunurile, în valoare totală de peste 15.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, întreaga cantitate de marfă improprie consumului urmând a fi distrusă", a spus Alina Dinu. Cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate, în vederea documentării întregii sale activităţi infracţionale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite