Inspectori de muncă din Sălaj au făcut controale la mai multe firme din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scopul acţiunii a fost identificarea firmelor în cadrul cărora se practică munca la negru. Pentru maximă obiectivitate, în Bihor controalele au fost făcute alături de inspectori din Sălaj, iar inspectorii bihoreni au verificat firme din judeţul Satu Mare. Cinci angajtori au fost sancţionaţi fiindcă foloseau muncitori "la negru".  

 În toată ţara au avut loc vineri controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată. În cadrul acţiunii naţionale au fost controlate unităţi de confecţii  îmbrăcăminte, de comerţ cu amănuntul, spălătorii auto şi firme care oferă servicii de întreţinere. "Controalele s-au desfăşurat prin delegarea inspectorilor de muncă pe raza altor judeţe. Constituiţi în echipe mixte, de relaţii de muncă-securitate şi sănătate în muncă,  inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor au desfăşurat controale comune  cu inspectorii de muncă din cadrul  ITM Satu Mare, pe raza judeţului Satu Mare. Pe raza judeţului Bihor, inspectorii de muncă autohtoni au acţionat în echipe comune cu inspectorii din cadrul ITM Sălaj", a spus Nicolae Hoduţ, inspector şef la ITM Bihor

 Opt muncitori la negru

 În Bihor au fost verificate 22 de firme. Au fost sancţionaţi 12 angajatori, dintre care 5 pentru muncă fără forme legale, inspectorii găsind opt persoane care lucrau la negru. Valoarea sancţiunilor aplicate s-a ridicat la 28.500 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite