Iaşi: Oraşele turistice, fără toalete publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neamţul şi Suceava au multe atracţii interesante pentru vizitatori, care nu sunt însă dotate cu grupuri sanitare

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a inclus cele două localităţi într-un top naţional al judeţelor cu cu astfel de deficienţe.

Problema nu este întâlnită doar la casele memoriale mici, ci şi la obiectivele importante, precum Cetatea de Scaun din Suceava şi Cetatea Neamţului. Astfel, potrivit analizei realizate de specialiştii Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), toaleta Cetăţii de Scaun este insalubră, în timp ce, la Neamţ, Cetatea nici măcar nu este dotată cu un WC.

Şi la mănăstirile vizitate în fiecare an de zeci de mii de pelerini, situaţia nu este mai roz. Astfel, la Mănăstirea Voroneţ, grupul sanitar este prea departe de lăcaşul de cult, Mănăstirea Humor nu are apă, iar locurile religioase de la Arbore şi de la Pătrăuţi nu au deloc toalete. „La Mănăstirea Neamţ toaleta nu este în cea mai bună condiţie“, se arată în studiul ANAT.


Pelerinii, obligaţi
să meargă în pădure


Cei care ajung la Cetatea Neamţului, redeschisă publicului de câteva zile, trebuie să se oprească la restaurantele din apropiere înainte să urce la monumentul istoric.
„Toaleta Mănăstirii Bicaz există, dar este infectă şi impracticabilă“, se mai arată în analiza ANAT. Nici la Casa Memorială „Ion Creangă“ nu există un grup sanitar, aşa că turiştii apelează de regulă la restaurantul Arcaşul, aflat în apropiere.

Mănăstiri fără probleme

Moldoviţa (Suceava)
Suceviţa (Suceava)
Agapia (Neamţ)
Văratec (Neamţ)
Secu Neamţ
Sihăstria (Neamţ)
Bogdana (Suceava)
Dragomirna (Suceava)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite