Triburile care au cutremurat lumea antică. Bărbaţi cu capete de câini, femei cu şase braţe şi trupul acoperit de blană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Machil şi gorgadă.
Machil şi gorgadă.

Oameni cu picioare de capră, copite de cal sau cu câte un singur ochi, femei cu corpul acoperit în întregime de blană şi războinici cu un singur picior sau cu şase braţe se numără printre membrii celor mai ciudate triburi despre care au relatat autorii antici. Descrierile triburilor care ar fi populat ţinuturi aproape necunoscute din lumea antică au rămas în istorie, chiar dacă personajele înfăţişate au fost de multe ori fictive.

Despre triburile satirilor, anticii credeau că pot fi întâlnite în Munţii Atlas din Africa de Nord – Vest. Creaturile sunt menţionate de Pliniu cel Bătrân.  Potrivit acestuia, unele autorităţi întâlnite în călătoria sa în ţinutul Africii au raportat existenţa creaturilor cu picioare şi coarne de ţap şi, uneori, cu cozi de peşte. Şi alţi autori ai vremii i-au menţionat în scrierile lor.

Centaurii au fost un trib de oameni jumătate om, jumătate cai sălbatici care ar fi locuit în pădurile Magnesiei. Kentauros a fost reprezentat cu partea superioară a corpului unui om, de la cap la coapse, aşezat pe corpul unui cal. Uneori avea caracteristica facială a unui om, alteori a fost zugrăvit cu nasul cârn şi urechile ascuţite ale unui Satir rustic. Ar fi fost o rasă primitive care şi-ar fi construit casele în peşteri şi care vânau animale sălbatice înarmaţi cu bolovani şi crengi.

Gegenii au fost un trib de oameni gigantici cu câte şase braţe, despre care unii autori antici au relatat că s-au luptat cu triburile argonauţilor.

Hipopozii au fost un trib cu oameni cu copite de cai, care ar fi locuit în ţinuturile din nordul îndepărtat, afirma Pliniu cel Bătrân, autorul antic al Istoriei Naturale.

Triburi cu chipuri ciudate
Oamenii din tribul arimaspoilor locuiau la poalele munţilor Rhipaion, probabil Carpaţi sau Ural, în ţinuturile nordice ale Sciţiei, iar autorii din Grecia Anticămenţionau că aveau un singur ochi şi că se aflau într-un continuu război cu grifonii, creaturi mitologice păzitoare ale aurului, cu capete de acvile şi corpuri de lei. „În nordul Europei este pe departe cel mai mult aur. În această chestiune nu pot spune cu siguranţă cum este produs aurul, dar se spune că un ciclop numit Arimaspoi l-a furat de la Grifoni”, relata Herodot, în Istorii.

image

Blemiaii sau oamenii cu ochi în piept au fost, potrivit unor antici, un trib al căror oameni nu avea capete, iar feţele le erau pe piept. Se spunea că ar fi locuit în ţinuturile Africii şi Indiei, iar figurile lor au devenit populare în bestiarele medievale. Herodot afirma că în Africa de Nord, locuită de nomazi, pădurile erau pline de bestii. Aici puteau fi găsiţi şerpi şi lei imenşi, oameni cu capete de câini şi oameni care fără cap cu ochii pe piept. Pliniu cel Bătrân relata despre oamenii fără gât cu ochii pe umeri, care putau fi văzuţi pe coasta Africii de la Marea Roşie.

triburi

Nulii au fost un trib indian ale căror feţe erau întoarse la spate, iar la picioare aveau câte opt degete, potrivit autorilor eleni din Antichitate. Ar fi locuit în munţii Nulus, iar de acolo li s-a tras numele, scria Pliniu cel Bătrân.

Oameni - maimuţe
Cynocephali au fost un trib indian şi din Africa de oameni cu cap de câine. Numele Kynokephalos înseamnă cap de câine. Tribul probabil îşi avea originea în relatările unor autori antici care au călătorit în ţinuturile Africii şi i-au confundat pe babuini africani cu bărbaţi.

Tribul gorgadelor ar fi locuit în insulele de pe coasta atlantică a Africii, iar femeile gorgade erau acoperite pe tot corpul cu păr. Descrierile acestui trib derivau cel mai probabil din descrierile unor specii de gorile.

triburi

Hermafrodiţii din lumea antică
Machilii au fost un trib din ţinuturile Libiei, cu oameni hermafrodiţi ale căror trupuri erau de barbate pe o parte şi de femei pe cealaltă. Potrivit istoricilor, practicile războinice ale femeilor şi faptul că bărbaţii îşi lăsau părul lung a dat naştere legendei acestora. Plinu cel bătrân relata că unul dintre sânii machililor era de femeie, iar celălalt de bărbat. „Machilii au în fiecare an un festival dedicate zeiţei Atena, în care fecioarele lor sunt separate în două benzi şi luptă reciproc cu pietre şi bâte, în acest fel, spun ei, onorează în calea strămoşilor lor pe care zeiţa nativă pe care noi o numim Athena. Fecioarele care mor din rănile lor sunt numite fecioare false. Înainte ca fetele să intre în luptă, întregul popor alege cea mai curate fecioară pe care o înarmează cu un scut corintic şi o panoplie de arme greceşti, care urmează să fie montată apoi pe un car şi trasă de-a lungul ţărmului lacului”, relata Herodot.

triburi

Panotii au fost un trib de oameni cu urechi gigantice care locuiau în regiunile reci din Nordul îndepărtat şi care obişnuiau să doarmă cuibăriţi în interiorul clapelor urechilor lor. Potrivit unora, ar fi folosit urechile la zbor. Corpurile lor nu erau acoperite decât de urechi, relata Pliniu cel Bătrân în Istoria Naturală.

Pigmeii a fost numele diminutiv dat de antici unui trib african care ar fi locuit pe malul râului antic Okeanos şi care se luptau continuu cu cocorii şi alte păsări sălbatice. Erau descrişi ca fiind mici şi negri.

Sciapozii au fost un trib de oameni cu un singur picior, care ar fi trăit în ţinuturile Etiopiei şi ale Indiei Antice. Se foloseau de piciorul gigantic pentru a sări. Sciapozii au fost prezenţe obişnuite în bestiarele medievale.

triburi

Vă recomandăm şi:

Ciudăţeniile sexuale ale sciţilor: bărbaţii se castrau şi deveneau femei, iar tinerele îşi retezau sânii pentru a prinde putere

Mărturii bizare despre sciţi şi sarmaţi, triburile care au ajuns în urmă cu aproape două milenii şi jumătate şi pe actualul teritoriul al ţării noastre, au uimit lumea antică. Hipocrate afirma că mulţi dintre bărbaţii sciţi se castrau, pentru a trăi ca femeile, în timp ce soţiile sarmaţilor obişnuiau să îşi cauterizeze sânii pentru a căpăta forţă şi îndemânare în mînuirea armelor.

Tracii, barbarii care au uimit lumea antică: 20 de lucruri despre obiceiurile ciudate ale poporului dispărut

Tracii au reprezentat una dintre marile populaţii ale Antichităţii, potrivit istoricilor, însă rămăşiţele culturii acesteia nu au fost suficient explorate. Obiceiurile ciudate ale triburilor tracice, care au stăpânit ţinuturi din sud-estul Europei, au fost relatate de numeroşi istorici greci şi latini.

Amazoanele, femeile fatale ale lumii antice sortite să trăiască fără bărbaţi. De ce făceau sex doar o dată pe an

Amazoanele au reprezentat unul dintre cele mai ciudate triburi ale Antichităţii. Au trăit, susţineau istoricii, pe ţărmul de nord al Mării Negre, dar şi la gurile de vărsare ale Dunării, iar miturile despre fecioarele războinice şi nemiloase, pentru care uciderea duşmanilor era o virtute, vorbesc despre obiceiuri cu totul neobişnuite de viaţă.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite