Stareţul Mănăstirii Colţ a plătit datoriile la stat pentru a preveni executarea silită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Colţ, Hunedoara. FOTO ADEVĂRUL. D.Guţă
Mănăstirea Colţ, Hunedoara. FOTO ADEVĂRUL. D.Guţă

Episcopia Devei şi Hunedoarei a anunţat că restanţele pe care le-a acumulat mănăstirea Colţ la Administraţia Financiară au fost achitate.

Stareţul Mănăstirii Colţ a evitat executare silită a mănăstirii, pentru datoriile vechi înregistrate de lăcaşul de cult. Acesta a achitat restanţele la Administraţia Financiară, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Potrivit ANAF, mănăstirea Colţ datora 6.500 de lei la Fisc, din cauza unor penalităţi din 1995, acumulate în urma neplăţii impozitelor pe salariile angajaţilor. Până la plata datoriei, ANAF a pus sechestru asigurator pe bunurile mănăstirii.

Precizăm faptul că, în perioada în care nu s-au efectuat aceste viramente către bugetul de stat, această obligaţie revenea fiecărui angajat în parte, sumele respective nefiind reţinute la Protopopiat, aşa cum se întâmplă acum. Astfel, vorbim despre o culpă personală şi nu despre culpa Mănăstirii Colţ. Preot Ioan Miricescu, Biroul de presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Biserica mănăstirii Colţ este considerată una dintre cele mai frumoase biserici de piatră din Ţara Haţegului. Situată în comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara, biserica este una dintre primele lăcaşuri de cult atestate pe teritoriul României, fiind construită în anii 1310-1315 de familia nobiliară a Cândeştilor.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite