Ministrul Răzvan Cuc anunţă controale pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva, iar lucrările vor fi monitorizate video

Ministrul Răzvan Cuc anunţă controale pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva, iar lucrările vor fi monitorizate video

Răzvan Cuc. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările efectuate de constructorii Autostrăzii Lugoj – Deva sunt „în grafic”, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat luni într-o vizită pe şantierele celor trei loturi ale viitoarei autostrăzi. Totuşi, ele vor fi monitorizate atent pentru ca firmele să îşi respecte angajamentele cu privire la stadiul construcţiei şi calitatea acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a vizitat, luni, şantierele autostrăzii Deva – Lugoj şi a declarat că lucrările vor fi monitorizate atent.

„Am fost pe cele trei loturi pe care mai lucrăm, 2, 3 şi 4, am avut discuţii cu toţi antreprenorii. Am fost puţin nemulţumit de evoluţia lucrărilor pe unul dintre tronsoane în sensul că se putea o mobilizare mult mai bună şi asta am cerut şi constructorului. Am cerut suplimentar o monitorizare video a tuturor şantierelor din ţară. Nu voi tolera întârzieri, asta le-am şi spus constructorilor. Noi suntem un partener onest şi din punct de vedere financiar ne-am ţinut promisiunile”, a declarat Răzvan Cuc la conferinţa de presă organizată pe şantierul autostrăzii, în zona viitorului nod rutier de la Şoimuş.

Lucrările pe Lotul al doilea sunt în grafic, a precizat ministrul Transporturilor, în schimb Răzvan Cuc s-a declarat nemulţumit de faptul că mobilizarea constructorilor pe Lotul al treilea este mult mai mică în comparaţie cu cea de pe Lotul IV. „Am vrut să merg să văd şi eu peştera, faimoasa peşteră care trebuie relocată. Eu nu am o problemă, sunt un om care respectă mediul, dar nu vreau să cădem în latura absurdităţii în care să blocăm obiective majore de investiţii în infrastructură”, a adăugat Răzvan Cuc.

Vor avea loc controale inopinate în care se va verifica stadiul lucrărilor şi calitatea lor, mai susţine ministrul. „Pe loturile III şi IV ale autostrăzii Lugoj-Deva se lucrează cu peste 300 de utilaje şi aproximativ 700 de oameni. Pe lotul III, stadiul de execuţie este de 75 la sută. S-a turnat deja asfaltul pe 80 la sută din tronson. Pe lotul IV, stadiul de execuţie este de 52 la sută şi a fost turnat asfalt pe 68 la sută din suprafaţa acestuia”, a informat, luni, Ministerul Transporturilor.


Vă recomandăm şi:

Telenovela peşterii cu trei lilieci care a întârziat cu aproape doi ani construcţia unui sector din Autostrada Lugoj - Deva

La peste doi ani de la semnalarea, pe traseul viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, a unei peşteri în care ar fi existat lilieci protejaţi, lucrările blocate în zonă pot fi reluate. Din cauza grotei care a stârnit numeroase controverse  şi a unui cimitir neautorizat, constructorii au pierdut autorizaţia de mediu pe un un sector al viitoarei autostrăzi.

VIDEO Autostrada Vestului, încă un an complet sterp. Istoria celor 0 kilometri daţi în folosinţă şi lungul şir de rateuri

Niciun kilometru din Autostrada Lugoj – Deva, al cărui termen de finalizare a fost stabilit, iniţial, în 27 mai 2016, n-a fost dat în folosinţă în acest an. Lucrările la autostradă au demarat la sfârşitul anului 2013, dar problemele tehnice şi un lung şir de ghinioane au condus la întârzierea proiectului.

CNADNR vrea să compenseze defrişările de pe traseul autostrăzii Lugoj – Deva, cu 50 de hectare de pădure

Suprafeţe întinse de pădure din judeţele Hunedoara şi Timiş au fost retezate pentru a face loc terasamentului viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, aflată în construcţie. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România solicită administraţiilor locale şi judeţene terenuri pe care se angajează să le împădurească.

citeste totul despre: