Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Staţiunea Geoagiu a fost cea mai căutată, iar Valea Jiului a rămas în urma Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Geoagiu.
Staţiunea Geoagiu.

Geoagiu, staţiunea turistică şi de tratament balnear din judeţul Hunedoara, a înregistrat cel mai mare număr de turişti cazaţi pentru cel puţin o noapte.

Deşi se numără printre judeţele cu cele mai numeroase atracţii turistice din România, Hunedoara a rămas în ultimii ani în urma celorlalte judeţe la capitolul turism, chiar dacă numărul celor care s-au cazat cel puţin o noapte în judeţ a crescut în ultimii ani. În 2017, aproape 170.000 de turişti s-au cazat în pensiunile şi hotelurile din judeţ. Cu un deceniu în urmă, în anul 2008, numărul lor abia depăşea 100.000, potrivit rapoartelor Institutului Naţional de Statistică. Hunedoara a fost depăşită la capitolul sosiri ale turiştilor de aproape toate judeţele din vestul şi centrul ţării (Caraş Severin, Arad, Cluj, Alba, Timiş, Sibiu, Bihor, Mureş), dar a înregistrat mai mulţi turişti ca judeţele din sudul României.

Geoagiu, Deva şi Hunedoara

Numărul turiştilor a fost în creştere şi datorită noilor hoteluri şi pensiuni înfiinţate în ultimii ani în judeţ. În primele şapte luni ale anului 2018, Deva a înregistrat 22.332 de turişti cazaţi pentru cel puţin o noapte. Hunedoara a avut, în aceeaşi perioadă ianuarie – iulie 12.292 de oaspeţi. Lupeni, cu staţiunea montană Straja, a înregistrat oficial 9.066 turişti, iar Petroşani, cu staţiunea montană Parâng a avut 9.466. În Geoagiu s-au cazat, în primele şapte luni ale anului 2018, peste 26.000 de turişti. Raportul privind vizitatorii care au petrecut cel puţin o noapte în pensiunile, motelurile şi hotelurile din judeţul Hunedoara a fost întocmit de Institul Naţional de Statistică, pe baza datelor furnizate de administratorii unităţilor cu cel puţin zece locuri de cazare. Pensiunile mai mici nu au fost luate în calcul.

În 2017, oraşul – staţiune Geoagiu a înregistrat cei mai mulţi turişti cazaţi cel puţin o noapte, peste 44.000. Pe locul al doilea a fost Deva, cu 38.500 de oameni care au petrecut cel puţin o noapte la hoteluri sau pensiuni, urmată de Hunedoara, cu 24.000 de turişti, şi de Petroşani, cu 15.000 de turişti. În cele mai multe oraşe din judeţ, numărăul turiştilro a fost în creştere. Faţă de anul 2015, când în Haţeg au fost înregistraţi peset 10.000 de turişti, numărul lor a scăzut însă la aproape jumătate, o dată cu declinul pelerinajelor la Mănăstirea Prislop.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ţinutul Pădurenilor a fost lăsat de izbelişte de autorităţi. Sunt peste 120 de kilometri de drumuri de coşmar

Cele 10 şosele care vor fi modernizate pentru turişti. Drumul spre Lacul Cinciş şi cel al Mănăstirii Prislop sunt pe listă

VIDEO Coşmarul turiştilor care ajung în cea mai populară zonă de agrement. Cum arată şoseaua spre Lacul Cinciş

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite