A început reabilitarea termică a primului bloc din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Montarea schelelor a dat mari bătăi de cap muncitorilor
Montarea schelelor a dat mari bătăi de cap muncitorilor

Dacă vremea ţine cu muncitorii, lucrările ar putea fi finalizate în circa o lună, susţin reprezentanţii firmelor care se ocupă de reabilitatea termică.

Blocurile 42/853 şi 45/853 din cartierul Negru-Vodă, în apropiere de Şcoala generală numărul 8 sunt singurele din oraş care vor fi reabilitate termic în acest an conform unui program derulat de Ministerul Dezvoltării în colaborare cu autorităţile locale. În aceste imobile locuiesc aproximativ 150 de familii.
Lucrările de reabilitare includ izolarea termică cu plăci exterioare de polistiren, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC, termoizolarea acoperişurilor. De asemenea, vor fi efectuate şi lucrări în subsolurile blocurilor.
Cereri de la opt asociaţii
Inginerul constructor al Consig Giurgiu, una dintre firmele care se ocupă de lucrări, Claudiu Pleşa, a explicat pentru „Adevărul de Seară” ce urmează să se facă în următoarea perioadă. „Întreaga scară de bloc va fi reabilitată de firma noastră. Vom începe cu o placare exterioară cu termosistem de zece centimetri grosime. Am instalat schelele, acum aşteptăm materialele, iar dacă timpul ne va permite ne apucăm mâine de treabă”.
Acesta a precizat că, în mod normal, finalizarea unei scări de bloc durează o lună de zile. „Cel mai probabil se va lucra în paralel, cu mai multe firme. Noi ne ocupăm numai de scara B. Pentru a putea lucra în condiţii optime avem nevoie de temperaturi pozitive pentru că altfel ne îngheaţă materialele. Dacă vremea ţine cu noi, într-o lună suntem gata”, a mai spus Claudiu Pleşa.
Programul Ministerului Dezvoltării prevede ca 50% din costurile lucrărilor să fie asigurate de Guvern, 30% de autorităţile locale şi 20% de asociaţiile de proprietari. De exemplu, o familie care deţine un apartament cu trei camere va plăti, eşalonat, câte 3.600 de lei, respectiv 100 de lei lunar.
„Blocul 42 a fost construit în anul 1981 aşa că este destul de vechi. Locuiesc la etajul 4 şi în urmă cu trei ani a început să îmi plouă în casă. Chiar dacă nu toţi cei care locuim aici o ducem bine cu banii am căzut de acord că se merită această investiţie. Din anul 2007 ni s-a spus despre această posibilitate” ne-a declarat doamna Mărioara, unul din locatarii din cartierul Negru-Vodă.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Giurgiu, alte opt asociaţii de proprietari au depus până în prezent toate documentele necesare pentru ca lucrările de reabilitare termică să fie efectuate şi la scările de bloc pe care le administrează.

„Pentru a putea lucra în condiţii optime, avem nevoie de temperaturi pozitive pentru că altfel ne îngheaţă materialele” Claudiu Pleşa, Inginer constructor

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite