La Bibliotecă încep înscrierile pentru cluburile gratuite  din perioada verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor avea activitate pe timpul verii
Copiii vor avea activitate pe timpul verii

Copii şi adolescenţii vor avea la dispoziţie cinci cluburi şi ateliere unde vor descoperi bucuria de a lectura, a asculta muzică şi a se distra.

În această săptămână au loc şi cursurile de instruire a voluntarilor – elevi, cadre didactice şi persoane cu aptitudini de comunicare din judeţul Vrancea, cu ajutorul cărora biblioteca este pregătită să transforme orele pe care copilul sau adolescentul le va petrece la bibliotecă, într-un tărâm magic, fabulos, de care să se bucure cu folos, învăţând lucruri noi şi interesante sub supraveghere permanentă.

Pentru că grupele vor fi formate din maxim 10 participanţi / grupă, trebuie să vă grăbiţi şi să sunaţi pentru înscrieri la telefon 0237 / 626646 sau să veniţi personal la Secţia pentru Copii şi Tineret, str. Nicolae Titulescu, nr. 12. Detalii găsiţi pe blogul secţiei: http://bibliotecacopiifocsani.wordpress.com/ dar şi pe site-ul Bibliotecii Judeţene Vrancea: www.bjvrancea.ro

Iată care sunt cele cinci cluburi de vacanţă, descrise de bibliotecari:

Clubul de Lectură ”Taraba poveştilor”

"Pentru cei care iubesc lectura, discuţiile despre cărţile preferate şi vor să-şi facă noi prieteni personaje de poveste sau de viaţă, le oferim posibilitatea să se înscrie la clubul ”Taraba poveştilor”. Vom fi împreună într-un spaţiu relaxat, în care să citim, să dezbatem şi să călătorim în lumea fascinantă a cărţilor bune dar şi a personajelor preferate. De ce? Pentru că la biblioteca noastră vor putea învăţa să iubească lecturile, să-şi dezvolte gândirea, creativitatea, vocabularul şi să înveţe să-şi exprime liber propriile trăiri şi emoţii"


Clubul ”Povestaşilor IT”

"Scriind propriile poveşti copii şi adolescenţii vor descoperi că acestea au viaţă. Le vor spune cu ajutorul metodologiei DigiTales, reuşind să dea glas propriilor personaje, prin creativitate şi imaginaţie, contribuind la schimbarea unor atitudini şi comportamente.
Astfel, vom scrie împreună poveşti, le putem desena şi apoi fotografia, vom căuta muzica ce ne-o inspiră povestea şi, la final, vom utiliza programul Windows Live Movie Maker pentru a realiza poveştile digitale. La sfârşitul atelierului vor fi invitaţi părinţii, bunicii şi fraţii pentru a  viziona împreună creaţiile copiilor.
Participanţii vor petrece 2 ore, învăţând tainele scrisului, având posibilitatea să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea, vocabularul şi să găsească încrederea de a-şi exprima liber propriile trăiri şi emoţii. Vor învăţa diverse programe de calculator şi totul se va desfăşura într-o atmosferă relaxantă, sub atenta îndrumare a unui coordonator experimentat".

Clubul ”DecoArt”

"Pentru cei cărora le place să deseneze, să lucreze cu diferite materiale în domeniul handmade, am pregătit  Clubul ”DecoArt”. Astfel, toată lumea va fi fericită: copiii îşi vor etala talentele, iar părinţii le vor putea urmări operele expuse, nu doar acasă ci şi la bibliotecă.
Copiii, cu vârsta între 7 şi 13 ani, pot învăţa la ”DecoArt” mai multe tehnici şi noţiuni elementare de desen şi creaţii handmade iar imaginaţia lor se va dezvolta într-un mod creativ, desenul şi pictura fiind o modalitate extraordinară de liberă exprimare iar copiii se vor simţi nişte adevăraţi artişti!"

Clubul ”Muzicanţii din…bibliotecă”

"Cu toţi am cântat sau cântăm în continuare, chiar dacă ni se spune că nu avem voce sau ureche muzicală. Cu toţii ştim că un copil care cântă este un copil fericit şi sănătos. La Clubul de muzică al bibliotecii, cu toţii vom cânta şi mai mult! Şi mai bine!
La bibliotecă, ei vor învăţa să cânte în joacă – cu vocea, vor face exerciţii vocale, îşi vor folosi imaginaţia, vor experimenta ritmul şi îşi vor dezvolta auzul muzical. Vor învăţa să se relaxeze prin muzică şi vor face audiţii din muzica lumii, cu poveşti şi legende pe marginea lor, istorisiri despre cum se cântă şi cum se trăieşte acolo. Cu alte cuvinte, vor da frâu liber creativităţii şi inspiraţiei, începând – prin joc – să înţeleagă şi să înveţe cu adevărat muzica".

Club de Bune maniere online şi offline

"De ce avem nevoie de bune maniere? Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în interacţiunea online, bunele maniere sunt cheia supravieţuirii contactului cu cei din jur. Bunele maniere înseamnă să faci faţă cu umor, inteligenţă şi respect interacţiunilor sociale.
Pentru aceasta vom învăţa împreună, în cadrul cursului de bune maniere în viaţa de zi cu zi dar şi pe internet, un set de reguli care pornesc de la idea că importanţa cea mai mare o are nu modul în care ţii furculiţa la masă, de exemplu, ci consideraţia pe care o arăţi celorlalţi însuşindu-ţi un comportament civilizat şi elegant.
Un copil sau un adolescent independent este unul care ştie cum să se comporte, cum să se prezinte, cum să reacţioneze fără a fi asistat în permanenţă de către un adult. Aşa a apărut ideea Clubului bunelor maniere. Aici, pe parcursul a 8 ateliere, copiii, adolescenţii şi, o dată cu ei şi adulţii, vor descoperi că “independent” poate fi sinonim cu “manierat”, “descurcăreţ”, “ascultător”.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite