Fostul judecător  Adrian Toni Neacşu îşi află sentinţa pe data de 15 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
neacsu

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru a treia oară pronunţarea în acest dosar în care fostul judecător focşănean este acuzat de DNA de fapte de corupţie.

Fostul magistrat  Adrian Toni Neacşu mai are de aşteptat până pe data de 15 mai pronunţarea în primă instanţă în dosarul de corupţie în care este acuzat că a încasat nejustificat de la Consiliul Superior al Magistraturii suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate (din care diurnă de detaşare în sumă de 13.136,12 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pe data de 9 mai, pentru a treia oară, pronunţarea în acest dosar în care fostul judecător focşănean este acuzat de DNA de fapte de corupţie.

„Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat (foi colective de prezenţă şi cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detaşare).În aceeaşi perioadă, inculpatul Roşca Angel-Gabriel a încasat în mod nejustificat suma de 7.668,09 lei reprezentând drepturi de natură salarială şi asociate (venitul brut şi contribuţiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. În vederea obţinerii acestor bani, inculpatul Roşca Angel-Gabriel a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenţă şi 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Roşca Angel-Gabriel a creat în dauna CSM un prejudiciu în sumă de 5.985,18 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său şi al inculpatului Neacşu Adrian Toni”, au arătat în rechizitoriu procuroii DNA.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând ambilor inculpaţi.

În replică,  Adrian Toni Neacşu a declarat că dosarul la DNA a apărut pe fondul uni conflict în Consiliul Superior al Magistraturii, după ce acesta s-a opus alegerii unui procuror în fruntea CSM

„Problemele juridice din dosar le voi lămuri în fata judecătorilor, însă cineva, mai devreme sau mai târziu, va trebui să dea socoteală pentru şirul nesfârşit de concidenţe de-a dreptul miraculoase care se întâmplă de la începutul anului 2013, de când a izbucnit scandalul alegerii unui anume procuror în fruntea CSM. În mod oficial, aşa cum mi s-a comunicat, la originea dosarului stau serviciile de informaţii. În procesul-verbal de începere a urmăririi penale împotriva mea se consemnează că în urma unei monitorizări din cursul anului 2012 de către serviciile specializate au rezultat "absenţe nejustitificate" ale mele de la CSM. Eu pun ghilimele, deşi serviciile sau procurorii nu le pun. Obiectul acuzaţiei constă în faptul că am forţat ordonatorul principal de credite, adică din ce înţeleg eu pe doamna judecător Alina Ghica, de a-mi plăti drepturi băneşti pentru zile lipsă, inducând-o în eroare cu privire la prezenţa mea", se apără Toni Neacşu.

Mai puteţi citi:

DNA cere închisoare cu suspendare pentru judecătorul Toni Neacşu

Judecătorul suspendat Adrian Toni Neacşu vrea să poarte robă de avocat

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite