Focşani: „Luptătorii” de-o şchioapă umplu net-caffe-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi elevi cad în capcana jocurilor pe calculator, desprinzându-se astfel de realitate. Zilnic, zeci de tineri îşi petrec ore întregi în internet-caffe-uri, jucând „Counter" sau „World of Workcraft".

Elevii, atât de gimnaziu, cât şi de liceu, sunt tot mai atraşi de multitudinea de jocuri la care au acces prin intermediul internetului.

Mai citiţi şi: „Şcoala de după şcoală” îi scapă de lecţii pe părinţi

Mai grav este că o parte din ei au făcut o dependenţă din a se juca pe calculator şi ajung să chiulească de la ore sau să lipsească de acasă ore în şir.

„Am scăpat de la ore mai devreme şi m-am oprit să mă joc un pic. Îmi plac foarte mult jocurile pe calculator, în special cele de acţiune, cu maşini şi lupte. Sunt foarte tari", spune Andrei Verciuc, elev în clasa a treia.

Şi Ştefan Bălan este „fermecat" de jocurile cu împuşcături şi bătăi. „În lipsă de ocupaţie, vin la sala de internet. Stau să mă joc în jur de două sau trei ore, aproape zilnic", spune băiatul.

„Jucătorii" devin mai agresivi

Majoritatea jocurilor virtuale sunt extrem de violente, iar cei care le practică duc o luptă pe viaţă şi pe moarte cu adversarii din calculator, folosindu-se de arme şi cuţite.

Dorinţa de a ieşi învingători îi face pe tineri să stea căteva ore bune în faţa monitorului, pierzând noţiunea timpului.

„Am clienţi care stau şi câte zece ore să se joace. A fost un tânăr care a stat şi 30 de ore în faţa calculatorului. Cei care vin la sală sunt tineri cu vârste între 10 şi 30 de ani", declară Nicolae Grigorescu, patronul unei săli de internet.

Psihologii le consideră foarte periculoase

Psihologul şcolar Liliana Mihai consideră că principala cauză a dependendenţei de jocurile virtuale este lipsa de atenţie din partea părinţilor.

„Cei care practică astfel de jocuri trăiesc într-o lume virtuală şi nu reuşesc să mai facă faţă cerinţelor şi nevoilor din viaţa de zi cu zi. Au o imagine deformată despre ei, despre ceilalţi şi despre realitatea din jur", declară psihologul.

3,4 lei, o oră de distracţie virtuală

Tinerii care intră în sălile de internet pentru a se juca, trebuie să scoată din buzunare doi lei pentru jumătate de oră de „închiriere" a calculatorului şi 3,4 lei pentru o oră.

Cei care au de gând să se joace virtual mai mult de cinci ore, au parte şi de reducere, o oră costând doar trei lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite