Restauraţie la Electrica. Dumitru Dănilă revine lângă familia lui
0Acesta va prelua de la 1 noiembrie funcţie de director al Sucursalei de Distribuţie Electrica Vrancea.
Societatea Electrica Muntenia Nord urmează să intre în procesul de privatizare, însă politicul continuă să-şi bage coada peste tot.
După doi ani de „exil" ca inspector regional în cadrul companiei Electrica Muntenia Nord, Dumitru Dănilă revine în postul de director al Sucursalei de Distribuţie Focşani, cu sprijin de la USL, înlocuindu-l astfel pe Costică Dodu, membru PDL.
Acesta a primit decizie în cadrul şedinţei consiliului de administraţiei al Electrica Muntenia Nord şi va îndeplini funcţia de director începând cu 1 noiembrie.
Dumitru Dănilă mai ocupase această funcţie şi în perioada 2000-2010, timp în care a creat o adevărată caracatiţă în instituţie, angajându-şi pe bandă rulantă rudele şi prietenii.
Aşa se face Dănilă şi-a angajat cele două fiice la Electrica Distribuţie. Alina Ţicu este şef la Serviciul Financiar iar Ioana Dănilă lucrează pe post de economist.
De asemenea, viitorul său ginere, Dragoş Ursu, este angajat ca inginer. Lista neamurilor continuă cu sora lui Dănilă, Georgeta Topor, care este subinginer iar nepotul său, Cosmin Topor, este angajat ca inginer la Electrica Distribuţie.
Vărul lui Dănilă, Costel Stoica, este şofer în cadrul unităţii.
După cum se poate constata, familia lui Dumitru Dănilă este numeroasă în Electrica, însă angajaţii de aici spun însă că Dumitru Dănilă se bazează în societate şi pe alţi numeroşi oameni de încredere.
„Ce ne deranjează pe noi, simplii angajaţi ai unităţii, este faptul că se tolerează tot felul de paraziţi în jurul nostru, pensionari sau apropiaţi de clanul Dănilă şi de PSD. Printre aceştia este un fost şef, Ştefan Frîncu, preşedintele organizaţiei pensionarilor din PSD Vrancea, care lucrează la firma Alt Univers. Aceasta se ocupă cu citirea contorilor şi încasează mulţi bani de la noi.Iar de când s-a schimbat guvernul, unii dintre ăştia au început să facă atmosferă prin unitate, să ameninţe şi să se comporte urât cu colegii", spune într-o scrisoare trimisă pe adresa redacţiei noastre un angajat care din motive lesne de înţeles a dorit să-şi păstreze anonimatul.
Dumitru Dănilă ne-a spus ieri că nu era la curent cu vestea numirii sale.
„Vin de la Galaţi acum şi am primit şi eu telefoane de felicitări de la cunoscuţi care au citit în presă că am fost numit director. Eu nu am văzut o decizie în acest sens", ne-a declarat Dumitru Dănilă.
Din informaţiile noastre, în aceste zile se lucrează activ şi la debarcarea inginerului şef al societăţii de distribuţie, acesta urmând a fi înlocuit de liberalul Ion Diaconiţa, un om din afara sistemului, angajat în cadrul Electrica de numai câteva zile.
Nici şeful de la Electrica Furnizare, Ionel Preda, nu stă prea bine, unitatea pe care o conduce fiind în acest moment ţinta unui control de la Bucureşti
Şi la Electrica Serv s-a produs restauraţia
În luna iulie, directorul Electrica Serv, Romică Sandu a fost schimbat din funcţie de oamenii noii guvernări. Şef a fost numit Octavian Anghel, o persoană extrem de controversată, care a mai condus în trecut instituţia.
Octavian Anghel fusese suspendat din funcţia de director al Electrica Serv după ce a făcut obiectul unei cercetări penale pentru nereguli referitoare la achiziţiile publice.
Potrivit Mediafax, conducerile a trei agentii ale societatii Filiala de Întretinere si Servicii Energetice Electrica Serv SA, respectiv Braila, Vrancea si Dambovita au fost cercetate că au măsluit licitaţii în favoarea unor firme prietene. Octavian Anghel a fost unul dintre cei anchetaţi.
„Cei implicati in acest caz sunt banuiti ca au trecut pe numele angajatilor lucruri imposibil de folosit sau chiar de dus acasa. De pilda, casti de protectie sau utilaje care pot ridica 80 de tone. Echipamentele nu erau necesare, plus ca le-au luat la un pret de pana la 20 de ori mai mare. Licitatiile se organizau in functie de necesarul de echipamente pe care il aveau agentiile din Braila, Vrancea si Dambovita. De fiecare data participau aceleasi patru firme private care castigau prin rotatie, spun anchetatorii. Administratorii sunt acuzati ca au cumparat produse in valoare de un milion si jumatate de lei. Pe scurt, marfa multa. Nu se stie insa si cat de folositoare mai ales ca era si contrafacuta anunta politistii. Directorul companiei Electrica Serv spune ca licitatiile au fost organizate impotriva regulilor companiei si ca angajatii sai au adus un prejudiciu urias. In paralel cu ancheta interna a companiei, cercetarile politistilor continua si ele. Asa ca directorii, acuzati de abuz in serviciu, inselaciune si punerea in circulatie de produse falsificate, risca sa ramana fara loc de munca si sa ajunga dupa gratii", scria Mediafax la vremea respectivă.
Octavian Anghel nu a ajuns după gratii, ci a fost scos basma curată de către justiţie, iar astăzi se află din nou în fruntea instituţiei statului pe care în trecut adus-o în pagubă.