VIDEO Cioloş: Rectorii USAMV-urilor din ţară trebuie să stabilească legături cu fermele

VIDEO Cioloş: Rectorii USAMV-urilor din ţară trebuie să stabilească legături cu fermele

Rectorul USAMV Cluj Doru Pamfil (stânga) şi comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş (dreapta)

Studenţii ar trebui să facă practică în fermele producătorilor, nu doar în cele ale universităţilor agricole. Afirmaţia aparţine comisarului european pentru agricultură Dacian Cioloş, care a vizitat azi, târgul AGRARIA din Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a vizitat standul USAMV Cluj-Napoca de la AGRARIA şi a degustat din produse tradiţionale clujene, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a declarat că le-a recomandat rectorilor universităţilor agricole din ţară să stabilească legături cu fermele producătorilor pentru ca studenţii să poată face practică şi să aplice ce învaţă.

VIDEO Comisarul european Dacian Cioloş a degustat bere neagră produsă de USAMV Cluj-Napoca

Dacian Cioloş a mai spus că posibilităţile pe care le au acum studenţii la universităţiile agricole sunt mult mai multe faţă de cum erau prin anii 90 deoarece s-a investit mult atât în confortul studenţilor, cât şi în creşterea dotării specializărilor agricole.

„Lucrurile încep să evolueze din punct de vedere al calităţii învăţământului şi al pregătirii studenţilor. Mai trebuie făcut un efort la toate universităţile agricole din ţară, să se creeze acea legătură între partea de aprofundare teoretică a cursurilor şi partea practică. Practica s-ar putea face nu doar în fermele pedagogice, ale universităţilor, ci şi în female producătorilor pentru ac studneţii, când termină, să aibă deja experienţa practicii", a mai afirmat comisarul Cioloş.citeste totul despre: