Jandarmeria îl contrazice pe Paszkany. „Nu a existat nici o înţelegere pentru a nu permite accesul fanilor dinamovişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 1000 de fani dinamovişti au rămas în afara stadionului
Aproape 1000 de fani dinamovişti au rămas în afara stadionului

Patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, s-a disculpat aseară, după meci, de orice vină în ceea ce priveşte problemele de organizare iscate cu cei din galeria lui Dinamo. Acesta a explicat că a existat o înţelegere între club, firma de pază şi Jandarmerie, pentru ca cei care nu posedă buletin de Bucureşti să nu intre pe stadion

CFR Cluj şi-a pus în cap întregul club Dinamo. Deşi peste 1000 de susţinători ai echipei „alb-roşii“ au venit la Cluj pentru a-şi încuraja echipa, aceştia nu au fost lăsaţi să intre în stadion, pentru că nu posedau buletin de Bucureşti sau de sectorul agricol Ilfov.

După afirmaţiile lui Paszkany, care a declarat că exista o înţelegere cu toate părţile implicate în acest sens, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a negat vehjement acest lucru. Potrivit unui comunicat emis astăzi, Jandarmeria îl contrazice vehement pe finanţatorul clujenilor. Redăm mai jos comunicatul integral:

Referitor la unele materiale apărute în presă conform cărora jandarmii nu au permis accesul în stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” la partida „F.C. CFR 1907 Cluj-Napoca” - „F.C. Dinamo Bucureşti” a suporterilor echipei oaspete, facem următoarele precizări:
- În conformitate cu prevederile art. 5, alin. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive rãspunderea pentru asigurarea mãsurilor de ordine şi siguranţã în interiorul arenelor sportive revine organizatorului(în acst caz Clubul FC CFR 1907 Cluj-Napoca), care poate încheia în acest sens contracte de prestãri de servicii, în condiţiile legii, cu societãţi specializate de protecţie şi pazã(în cazul de faţă firma PP Protect). Ca urmare a acestei prevederi accesul în arena sportivă se face de către firma de pază.


- Înaintea începerii meciului de fotbal, pe timpul acestuia dar şi după terminare, efective de jandarmi s-au aflat în faţa porţilor de acces cât şi în alte zone cu potenţial risc pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi nu pentru a interzice accesul în stadion.

În consecinţă Jandarmeria nu a interzis accesul în stadion nici unei persoane, deoarece atribuţii pe linia accesului în stadion are clubul organizator prin firma de pază. Drept urmare afirmaţiile, conform cărora Jandarmeria nu a permis accesul în stadion a unor suporteri, sunt neadevărate.

2. Referitor la declaraţia domnului Arpad Paszkany conform căreia a existat o înţelegere între clubul organizator, firma de pază şi Jandarmerie pentru a nu permite accesul suporterilor dinamovişti în stadion, facem următoarele precizări:
- Nu a existat nicio înţelegere în acest sens, mai mult chiar, reprezentanţii Jandarmeriei s-au opus cu vehemenţă acestei măsuri din motive de securitate (existând posibilitatea ca grupuri de suporteri dinamovişti să ajungă în sectoare cu suporteri ai echipei CFR).
Reprezentanţii clubului au refuzat să-şi însuşească punctul de vedere al Jandarmeriei afirmând că decizia a fost luată de patronul clubului, domnul Arpad Paszkany.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite