GALERIE FOTO Carnagiu porcesc cu iz de puşcărie în ograda miliardarului Caruz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Caruz este cel mai mare crescător de porci din Sud-Estul ţării
Gheorghe Caruz este cel mai mare crescător de porci din Sud-Estul ţării

Comisarii Gărzii de Mediu Brăila au descoperit, în curtea celor cinci firme ale omului de afaceri, sute de kilograme de leşuri şi resturi de carne stricată.

Gheorghe Caruz, fost preşedinte al Patronatului Cărnii de Porc din România, miliardar aflat pe locul 86 în Top Forbes, cel mai bogat brăilean până în acest an, când a fost devansat de patronul de la Marex, a fost călcat de către comisari ai Gărzii de Mediu, poliţişti şi inspectori DSV.

Gheorghe Caruz s-a menţinut şi anul acesta în Top Forbes


Controlul care a durat o săptămână, începând cu 9 noiembrie, şi a vizat cinci dintre firmele bogatului omului de afaceri - cu o avere estimată la 50-55 de milioane de euro - a scos la iveală un grav atentat la protecţia mediului şi la sănătatea populaţiei.

Gheorghe Caruz s.a menţinut şi anul acesta în Top Forbes


Imagini şocante


Peste tot, în curţile celor cinci firme, s-au găsit, sub stăpânirea ciorilor, pescăruşilor şi a câinilor sălbatici, porţiuni întinse de teren acoperite cu leşuri de porci, organe, piei, unele adlate în stare de putrefacţie, altele îngropate la mică adâncime în preajma unor hale dezafectate ale abatoarelor.

image

Imaginile de la faţa locului sunt şocante: Mii de ciori şi câini luptându-se pentru a înhăţa resturile animaliere.


Plecând de la sesizarea Poliţiei, comisarii Gărzii de Mediu au mers, pe rând, în incinta celor cinci firme ale lui Caruz, Galco, Soroli, Complexul de Porci şi Caruz SA, unde au găsit aceeaşi situaţie, deşi una dintre firme are incinerator propriu, iar o alta are contract cu o societate de profil din Măcin.

image
image

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

Comisarii Gărzii de Mediu au găsit leşuri în stare de putrefacţie pe o mare suprafaţă din curtea firmelor

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


„Depozitarea deşeurilor de origine animală poluează mediul şi constituie reale focare de infecţie şi de pericol pentru mediu (sol, subsol, apă freatică, atmosferă), precum şi pentru populaţie, pericol acentuat de prezenţa unor vectori de transfer (păsări, câini comunitari, şobolani) către vecinătăţi", a declarat Daniela Agache, comisar şef al Gărzii de Mediu Brăila.

Garda de Mediu şi Poliţia au anunţat rezultatele controlului într-o conferinţă de presă

Garda de Mediu şi Poliţia au anunţat rezultatele controlului într-o conferinţă de presă


Că resturile erau depozitate cu intenţie în acele locuri o dovedeşte faptul că unele erau îngropate sau puse în nişte gropi făcute cu excavatoarele.
Garda de Mediu a aplicat şase amenzi în valoare totală de 230.000 de lei, iar Poliţia le-a întocmit administratorilor dosare penale. „Sunt amenzi ce nu trebuiau date, nu mă pot sancţiona pe mine pentru ceea ce fac alţii. La revedere", ne-a expediat Caruz.


Omul de afaceri nu e la primul contact cu Garda de Mediu. El are vreo 12 procese cu această instituţie şi a plătit amenzile - de peste 200.000 de lei - abia după ce Finanţele i-au pus poprire pe conturi în urma unor hotărâri judecătoreşti. Şi acum...
„Am început ancheta penală. Faptele sunt prevăzute cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă penală de până la 70.000 de lei", a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite