Botoşani: Cătălina Constantinovici: Modelează vocile viitorilor artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cătălina Constantinovici: Modelează vocile viitorilor artişti
Botoşani: Cătălina Constantinovici: Modelează vocile viitorilor artişti

Este unul dintre cei mai căutaţi şi îndrăgiţi profesori de canto din Botoşani. Sute de copii au trecut prin mâinile ei, ajungând acum artişti extrem de apreciaţi

Pentru Cătălina Constantinovici fiecare clipă petrecută  în compania copiilor este o mare bucurie. Îşi iubeşte elevii aşa cum puţini dascăli o fac şi le dedică aproape tot timpul ei. „Fiecare copil care studiază sub îndrumarea mea este înzestrat cu talent şi are potenţial“, spune Cătălina Constantinovici. Îi învaţă să cânte, să danseze, să fie artişti şi să fie mereu „în primul rând“. Aproape că nu există copil care să fi trecut prin mâinile ei şi să nu fi obţinut măcar un premiu la concursurile şi festivalurile de profil din ţară.


Talentul şi profesionalismul desăvârşit al Cătălinei au fost recunoscute şi de colegii săi de breaslă. „Mai rar aşa om sufletist şi plin de pasiune pentru activitatea pe care-o desfăşoară“, apreciază profesorul Constantin Dicu, preşedintele Asociaţiei Cultural-Sportive „Pro Dance“ din Botoşani. Cea mai mare şi mai preţioasă recunoştinţă vine din partea elevilor săi. „O consider pe doamna profesoară o a doua mamă“, adaugă şi Viviana Spusub, o fostă elevă a Cătălinei Constantinovici.
 
„Vis de Artist“, înfiinţat pentru cei mici


Pentru că şi-a dorit să fie şi mai aproape de copii, Cătălina Constantinovici a înfiinţat în urmă cu doi ani asociaţia Culturală „Vis de artist”. A vrut astfel să le ofere copiilor un drum mai scurt şi mai sigur către scenă şi a creat o adevărată familie.
„Copiii care reprezintă această asociaţie sunt membri ai grupului «Vis de Artist». Prin tot ce facem încercăm să oferim publicului manifestări de calitate“, afirmă profesorul de canto. Pe parcursul lunii iunie a organizat o serie de manifestari în cadrul proiectului „Comunică prin artă“. 


Din cele peste 100 de premii obţinute de copiii Cătălinei Constantinovici în şase ani de activitate, 40 au fost câştigate numai în primele şase luni ale acestui an.

Emoţia, mai importantă decât premiul


Un record aproape de neegalat, despre care profesorul de canto vorbeşte cu modestie este mesajul transmis de artişti. „Toţi copiii care studiază cu mine ştiu că orice premiu reprezintă răsplata pentru un moment anume. Eu le spun că pentru un artist nu premiile contează, ci felul în care se prezintă pe scenă, dacă reuşesc să transmită ceva celor din faţa lor“, încheie Constantinovici. 

Întrebări şi răspunsuri

Ce v-a determinat să înfiinţaţi asociaţia?
C. C.: Asociaţia Culturală „Vis de Artist” a fost înfiinţată în urmă cu doi ani. Eu sunt profesor de canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Arte şi întotdeauna mi-am dorit să pot face mai mult pentru copii, pentru a le înlesni drumul către scenă. Astfel, cu ajutorul prietenilor şi al părinţilor am înfiinţat această asociaţie care-şi propune să promoveze şi să popularizeze valorile artistice locale.


Câte ore pe zi vă petreceţi alături de copii?
C. C.: Nu am numărat niciodată orele pe care le-am petrecut alături de copiii cu care lucrez, însă ştiu că le dedic majoritatea timpului meu.

Profil


Născută
28 octombrie 1972, Botoşani

Experienţă
profesor de canto la Liceu de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani 

Familie
este căsătorită

Ce-i place
Cătălina Constantinovi şi-a păstrat copilăria în suflet. Îi place să-şi petreacă timpul în compania celor mici. Iubeşte animalele şi adoră să asculte muzică de calitate. „Îmi place foarte mult să ascult Michael Jackson, Eros Ramazzotti, Aura Urziceanu, Anca Parghel, Frederic Chopin, Gustave Mahler şi mulţi alţii”, precizează Cătălina Constantinovici.

Ce nu-i place
Pentru că iubeşte viaţa aşa cum este, profesorul de canto spune că nu sunt lucruri care să nu-i placă. Şi totuşi, vremea ploioasă o mâhneşte.

Educaţie
Academia de Arte „George Enescu“, Iaşi

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite