Botoşani: Gabriela Iacob Modelul convertit în cosmetician (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Gabriela Iacob Modelul convertit în cosmetician (PORTRET)
Botoşani: Gabriela Iacob Modelul convertit în cosmetician (PORTRET)

Manechin de renume până-n urmă cu patru ani, tânăra a decis să fie una dintre cele care duce frumuseţea mai departe, aşa că şi-a deschis un salon de cosmetică.

Cariera Gabrielei a început cu totul întâmplător în anul 2000, când avea 16 ani. Participa atunci la un concert al unei formaţii la modă din acea vreme şi la un moment dat s-a trezit lângă ea cu impresarul trupei, care a rugat-o să rămână după încheierea show-ului pentru a discuta despre o colaborare.

 
Destul de neîncrezătoare, adolescenta a acceptat şi aşa a primit propunerea de a deveni model la o agenţie de manechine. „M-au luat prin surprindere, cu atât mai mult cu cât mi s-a cerut să plec imediat la Cluj, unde era o prezentare de modă. Discuţiile mai aprinse au fost cu mama mea, care nu prea vroia să mă lase. Abia după ce au lămurit-o reprezentanţii agenţiei respective, a acceptat“, îşi aminteşte Gabriela.


La doar trei săptămâni după ce şi-a început cariera în modeling, Gabriela Iacob a primit primele aprecieri.  A luat locul I la Top Model Transilvania Fashion şi au apărut şi primele contracte. Au urmat zeci de prezentări de modă pe podiumurile din Bucureşti şi din străinătate.

O cerere care i-a schimbat viaţa
Tânără susţine că modelingul a fost un capitol plăcut în viaţa ei, chiar dacă în acea perioadă nu mai avea timp de altceva. „Era ceva nou pentru mine şi nu pot spune că nu a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea. Permanent trebuia să merg dintr-o parte în alta, dar aveam satisfacţii enorme când defilam pe podium“, a spus fostul manechin.


Cu doar câteva zile înainte de a pleca la o prezentare de modă la New York, a venit surpriza care avea să-i încheie cariera de model. A fost cerută în căsătorie şi a spus „da“. Nunta i-a deschis Gabrielei o nouă viziune asupra vieţii, lipsită de lumina reflectoarelor şi de podiumuri. „Nu ştiam spre ce să mă îndrept, ce meserie să îmbrăţişez. Ideea de a mă face cosmeticiană mi-a venit după ce am urmat un tratament la un salon şi m-am trezit cu toată faţa iritată. Mi-am dat seama că frumuseţea are nevoie de profesonişti pentru a fi păstrată“, a povestit tânăra. Aşa că şi-a deschis un salon şi, timp de un an, şi-a petrecut  iar viaţa pe drumuri între Botoşani, Bucureşti şi Paris, unde s-a perfecţionat pentru a fi o  bună cosmeticiană.


Fostul manechin nu regretă schimbarea. Îşi dedică existenţa salonului pe care-l conduce şi copilului, la care ţine mai mult ca la orice pe lumea asta.


„Poate înainte de a-l avea pe Ianis mai trăgeam aşa, cu coada ochiului, la modelele care defilau pe podiumurile de modă la marile prezentări. Aveam în suflet o urmă de regret că nu am continuat cariera de manechin. Acum nu-mi pare rău deloc. În acele condiţii sigur nu aş fi putut avea o familie fericită“, a încheiat Gabriela.

Profil

Născută. 15 februarie 1984, Botoşani.
Studii. Facultatea de Psihologie, Universitatea
„Spiru Haret“.
Familie. Căsătorită,
are un copil.

Întrebări şi răspunsuri

Crezi că femeile din Botoşani au grijă suficient de imaginea lor?
Cele care vor cu adevărat, da. Poate sunt multe care ar vrea să investească mai mult pentru frumuseţea lor şi nu au de unde, însă cele care ţin la felul cum arată apelează la proceduri simple şi mai economice, însă tot o fac.
Dacă printre clientele tale descoperi o tânără care ar putea deveni un model de succes, ai sfătui-o să-ţi calce pe urme?
Da, aş încuraja-o. Numai că ar trebui să-i şi placă. Nu e suficient numai să arate bine. Cariera de manechin presupune destule eforturi şi sacrificii pe care ar trebui să fie dispusă să le accepte.

Ce-i place

Cel mai mult îi place să se joace cu băieţelul ei de 11 luni. Ţine mult la meseria de cosmeticiană şi, în general, la tot ce ţine de înfrumuseţare. Nu se dă în lături de la a-şi cumpăra o geantă sau haine frumoase.

Ce nu-i place

Detestă oamenii care nu sunt punctuali. Nu-i plac bârfele şi can-can-urile ieftine şi nici zilele mohorâte şi ploioase.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite