Botoşani: Absenteism crescut în rândul preşcolarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Absenteism crescut în rândul preşcolarilor
Botoşani: Absenteism crescut în rândul preşcolarilor

Grădiniţele şi-au deschis porţile după o vacanţă de o săptămână însă clasele sunt aproape goale.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a venit ieri în comitetul pentru situaţii de urgenţă cu propunerea de a suspenda cursurile grădiniţelor şi a claselor I – IV pentru încă o săptămână pentru a preveni apariţia altor cazuri de gripă porcină.  Propunerea nu a fost pusă în practică, însă, astăzi dimineaţă, grădiniţele arătau ca şi cum ar fi închise.

„Nu îmi duc copiii la grădiniţă până nu se linisteşte odată cu gripa asta porcină. De la zi la zi tot apar cazuri noi, în şcoli noi. Prefer să îi ţin acasă cu mama decât să îi îmbolnăvesc la grădiniţă şi apoi să stau cu ei prin spitale”, a declarat Rodica Macovei.

Părinţii care au decis să îşi ducă copiii la grădiniţă au fost întâmpinaţi astăzi cu măşti de protecţie şi li s-au cerut avize eliberate de medicii de familie din care să reiasă că preşcolarii nu suferă de nici o boală contagioasă.

“Noi trebuie să prevenim. Nu avem ce face. Chiar dacă unii părinţi nu au ştiut de acest lucru, noi nu putem să riscăm să îmbolnăvim ceilalţi copii”, a declarat asistenta unei grădiniţe din Botoşani.

Perioada de incubare a noului virus AH1N1 este de şapte zile, iar triajul epidemiologic făcut de asistentele grădiniţelor nu reuşeşte să împiedice răspândirea acestui virus. Până la declararea stării de pandemie, rămân închise instituţiile unde au fost descoperite peste 3 cazuri şi incintele unde cazurile sunt solitare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite