Tânăra din Ardeal care a făcut senzaţie la Sorbona va fi cetăţean de onoare al judeţului natal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Grad va primi titlul de cetăţean de onoare în luna decembrie, în preajma Crăciunului FOTO: Andreea Grad Facebook
Andreea Grad va primi titlul de cetăţean de onoare în luna decembrie, în preajma Crăciunului FOTO: Andreea Grad Facebook

Andreea Grad, tânăra din România care a făcut senzaţie la renumita universitate pariziană Sorbona va primit în luna decembrie titlul de cetăţean de onoare al judeţului în care s-a născut. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat marţi proiectul de hotărâre.

Consilierii judeţeni au aprobat marţi un proiect de hotărâre care prevede ca Andreea Grad să primească titlul de cetăţean de onoare al judeţului. Festivitatea de premiere se va desfăşura în luna decembrie, în apropierea Crăciunului. 

„Având în vedere rezultatele de excepţie obţinute în anii 2013-2016 la Universitatea Sorbona Paris, ca şefă de promoţie, ale doamnei Andreea-Iulia Grad şi pentru promovarea imaginii judeţului Bistriţa-Năsăud în ţară şi în străinătate, considerăm că deţine calităţi care o recomandă pentru acest titlu”, se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Alături de Andreea Grad, vor mai primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului sportivul Adrian Crişan, academicianul Dumitru Protase, scriitoarea Cleopatra Dana-Lorinţiu şi omul de afaceri Emil Iugan.

Andreea Grad a primit şi o diploma de excelenţă de la autorităţile locale din comuna sa natală Lunca Ilvei. 

Anul acesta, tânăra din Lunca Ilvei a absolvit una dintre cele mai bune universităţi din Europa şi anume Universite Paris-Sorbone. Aceasta  reuşit să termine şefă de promoţie, deşi competiţia a fost acerbă. Mai mult, Andreea Grad a fost acceptată la masterat de aceeaşi universitate şi lucrează la cea mai bună şcoală privată de business de pe continent, Europe Business School. 

„Nu am vânat notele şi nu mi-am dorit să fiu cea mai bună. Am luptat foarte mult să am note mari şi să iau licenţa cu note mari, pentru că ştiam că aveam nevoie de ele la master, fiind un masterat selectiv şi restrâns ca număr de locuri, doar 30. Pentru mine asta a fost important în ultimul an de licenţă: pregătirea pentru master. Asta m-a ambiţionat cel mai mult. Am aflat că sunt şefă de promoţie în mai, când am primit toţi rezultatele finale. Nu a fost ceva extraordinar pentru mine sau ceva pe care să fi pus accentul în mod special“, declara pentru Adevărul.ro în luna octombrie tânăra din Lunca Ilvei. 

Vă mai recomandăm:

VIDEO Cum arată studenţia celui mai performant olimpic român: cercetare încă din primul semestru şi practică plătită generos la Facebook

Povestea drumeţiei electorale a studenţilor din Canada sau cum e să dormi în cort la -1 grad şi să străbaţi 80 de kilometri pe jos de dragul României

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite