Bacău: Weekend cu distracţii la Slănic Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Weekend cu distracţii la Slănic Moldova
Bacău: Weekend cu distracţii la Slănic Moldova

Turiştii din Moldova pot ajunge uşor în staţiunea montană

Spectacole de muzică populară, plimbări şi expoziţii de costume populare sunt doar câteva dintre surprizele de care se pot bucura cei care trec prin staţiunea montană. 

Staţiunea găzduieşte în acest weekend concerte şi petreceri, aşa că turiştii nu vor avea timp să se plictisească. În plus, cei care vor să-şi amintească de mirosul cozonacului proaspăt scos din cuptor şi de aroma vinului le vor putea savura la pensiunile şi hotelurile din zonă. Vizitatorii pot admira zona izvoarelor minerale, parcul din centrul staţiunii, cheile şi Cascada Slănicului, care fac parte din traseul „300 de scări”.

300 de lei costă
un weekend la Slănic


La pensiunile din oraş turiştilor li se oferă masă cu preparate tradiţionale, cazare, dar şi programe speciale, cum ar fi de exemplu cina la un foc de tabără sau plimbări prin traseele montane alături de un ghid.
Preţul unui concediu de două zile, cu masă şi cazare, la o pensiune de trei stele costă doar 300 de lei de persoană.
„Preţul este foarte bun. Nu poţi pleca nicăieri în ţară două zile cu 300 de lei, nici la munte şi nici la mare
”, ne-a spus Maria Crăciun, administratorul unei pensiuni din Slănic Moldova. La fiecare sfârşit de săptămână turiştii vor putea lua parte la spectacole susţinute de grupuri folclorice, instrumentişti şi solişti vocali. Nu vor lipsi nici formaţiile de dansuri populare.

Spectacole de muzică populară duminica


Astfel, în fiecare duminică vor putea fi văzute formaţiile artistice din Palanca, Solonţ-Cucuieţi, Găiceana, Podu Turcului, Gioseni, Sascut şi Sarata. Pe terasa cazinoului Slănic Moldova, ţăranii din mai multe comune ale judeţului au expus spre vânzare produse de olărit, costume populare sau instrumente populare. „Turiştii au ocazia să admire originalitatea repertoriului interpreţilor populari, precum şi costumele naţionale specifice fiecărei zone etnofolclorice a judeţului Bacău”, a spus Adrian Şerban, primarul oraşului Slănic Moldova.

Posibilităţi de transport

Din Autogara Bacău, plecări zilnice cu microbuzul la orele 7.30 şi 16.00, preţ 14 lei/cursa;
Din Autogara Piatra Neamţ, plecări zilnice cu microbuzul la ora 11.10, preţ 15 lei/cursa;
Din Autogara Suceava se poate opta pentru închirierea unui microbuz, preţ 200 de lei/cursa;
Din Autogara Botoşani se poate opta pentru închirierea unui microbuz, preţ 350 de lei/cursa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite