Cum preparăm sosul de vişine şi la ce fripturi îl putem folosi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sosul de vişine s eprepară în maxim jumătate de oră. Foto www.pseudocapsunarikos.ro
Sosul de vişine s eprepară în maxim jumătate de oră. Foto www.pseudocapsunarikos.ro

Sosul de vişine este un preparat ce poate fi folosit cu succes la diferite fripturi. Se prepară uşor. Bucătarul arădean Adrian Pop ne explică modul de preparare şi ne spune în ce combinaţii culinare poate fi folosit.

Sosul de vişine este un preparat folosit mai des în zona Banatului, dar nu numai. Este uşor de preparat şi dă o altă savoare reţetelor în care este folosit. Bucătarul arădean Adrian Pop spune că pentru a prepara jumătate de litru de sos de vişine avem nevoie de aproximativ 300 de grame de vişine, 250 de mililitri de supă de pui, 30 de grame de unt, 30 de grame de făină, sare şi zahăr.

“Vişinele trebuie să fie fără sâmburi. În primă fază punem untul la topit, într-o crăticioară, iar apoi adăugăm făina. Amestecăm rapid şi lăsăm doar câteva zeci de secunde, apoi adăugăm supa de pui. Amestecăm bine pentru a dizolva eventualele cocoloaşe. Se fierbe aproximativ 10 minute la foc mic, iar apoi se adaudă vişinele. Se amestecă şi se mai lasă pe foc câteva minute, în funcţie de consistenţa dorită. La final adăugăm sare şi zahăr, în funcţie de gustul dorit”, explică bucătarul arădean.

Acesta spune că este de preferat să folosim acest sos la diferite fripturi, alături de un piure de cartofi sau cartofi prăjiţi sau aurii. “Acest sos este unul dulce-acrişor şi poate fi folosit în mai multe combinaţii. Eu aş recomnada să fie folosit la fripturi, alături de un piure de cartofi. Fripturile la care se preteazaă acest sos sunt cele de pui, curcan şi vită. Nu exclude alte combinaţii, însă acestea trei sunt de-a dreptul excepţionale”, mai spune bucătarul arădean Adrian Pop.

Acesta explică faptul că pentru un plus de savoare se poate folosi şi un praf de scorţişoară, care ar schimba în bine gustul sosului de vişine. Este o variantă opţională.

Vă mai recomandăm:

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni: ingredientele secrete ale unei reţete simple

Trei reţete delicioase cu brânză şi cartofi, preparate de gospodinele din Bărăgan. Cum se fac „puriceii“ tradiţionali

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite