Fostul peşedinte ANOFM, Silviu Bian, a depus cerere de liberare condiţionată după 3 ani şi 4 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Deva ia în discuţie în 5 septembrie 2017 cererea de liberare condiţionată din închisoare a fostului preşedinte al ANOFM, Silviu Bian. Acesta a fost condamnat în 2014 la 6 ani de închisoare pentru luare de mită.

Bian a executat 3 ani şi 4 luni din cei 6 ani primiţi. Silviu Bian a fost condamnat definitiv în aprilie 2014 la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Silviu Bian a înregistrat cererea de liberare condiţionată în 26 iulie. În 5 septembrie, instanţa de jduecată urmează să pronunţe o decizie după ce la termenul anterior a solicitat ”relaţii de la penitenciar cu privire la activitatile lucrative efectuate de condamnat”.

În 9 noiembrie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Silviu Bian, pentru luare de mită, în formă continuată. Alături de el au fost deferiţi justiţiei Cristache Ristea, fost director executiv al Centrului de Formare Profesională a Personalului ANOFM, şi Alexandra Maria Ţichindelean, fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi al Consiliului de administraţie din cadrul ANOFM, ar fi primit peste 270.000 de euro de la opt angajaţi, în cadrul a două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene, pentru a vira 25 la sută din costul acestora, reprezentând cofinanţarea din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Citiţi şi:

Cum sunt clasificate grupele de sânge şi compatibilitatea acestora. Care sunt cele mai întâlnite tipuri sanguine în România

Satul din Apuseni unde jumătate din locuitori au fost deportaţi de comunişti. Mărturia unei femei care a trăit calvarul

Capcanele cardului de credit. Cum se calculează perioada de graţie şi cât de mare este dobânda penalizatoare

Cum se manifestă personalitatea sadică. Caracteristicile psihopatologice ale acestui tip de comportament deviant

Ce s-a ales de minele din Apuseni: istoria unui dezastru

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite