Foşti directori de la Casa de Pensii Alba vizaţi de DNA într-un dosar disjuns de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Casei de Pensii Alba
Sediul Casei de Pensii Alba

Procurorii DIICOT Alba Iulia au disjuns în favoarea Serviciului Teritorial DNA cercetările cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari şi foşti şefi ai Casei de Pensii Alba în dosarul „pensiilor ilegale“.

În acest dosar a fost trimisă în judecată Viorica Călin, fost funcţionar la Casa de Pensii Alba, acuzată de constituire grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Femeia era legătura grupării infracţionale de falsificatori de cărţi de muncă şi acte de studiu în interiorul instituţiei. Procurorii DIICOT susţin, însă, că există indicii cu privire la fapte de corupţie săvârşite şi de alţi funcţionari de la Casa de Pensii, respectiv abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi luare de mintă.

„Cu privire la funcţionarii C.J.P.P. Alba care au operat, verificat, aprobat intrarea în plată a dosarelor de pensii menţionate la rubrica în fapt din cuprinsul prezentului rechizitoriu, deoarece există indicii temeinice de săvârşire a infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, etc., precum şi cu privire la faptele de luare dare de mită la care s-a făcut referire în mai multe declaraţii în această cauză, având în vedere calitatea unora dintre aceste persoane (şefi ai C.J.P.P. Alba la data comiterii faptelor) se va dispune disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea D.N.A. Serviciul Teritorial Alba Iulia“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Gruparea infracţională nestructurată a acţionat, în principal în judeţul Alba, în scopul săvârşirii unor infracţiunii de înşelăciune şi falsuri, pentru a obţine venituri ilicite, pentru ei şi pentru alte persoane, din procurarea de diplome de studii false şi din pensionarea frauduloasă a unor persoane. Gruparea şi-a desfăşurat activitatea şi pe raza judeţelor Cluj, Hunedoara, Arad, Maramureş, Satu Mare, Teleorman, precum şi pe raza municipiului Bucureşti. Procurorii DIICOT au dispus trimietrea în judecată a 167 de inculpaţi. Prejudiciul total se ridică la 2,4 milioane de lei, din care 2,2 milioane de lei la casa de Pensii Alba. primul termen al procesului va avea loc in 9 aprilie la Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite