Sărbătorile de iarnă ne scot din minţi: când trebuie să demarăm pregătirile pentru Crăciun şi Revelion ca să nu începem noul an cu stângul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.amctheatres.com
FOTO www.amctheatres.com

Crăciunul ar trebui să fie una dintre cele mai vesele şi frumoase perioade din an, dar pentru mulţi este mai curând stresantă. Trebuie făcute multe pregătiri şi cumpărate cadouri inspirate, toate acestea pe lângă sumele destul de mari cheltuite cu această ocazie. Există însă metode prin care putem scăpa de stresul produs de apropierea Crăciunului, cu condiţia să ţinem cont de câteva reguli şi să fim organizaţi.

În primul rând, ar trebui să facem cumpărăturile din timp, cu mai multe săptămâni înainte. În acest fel vom evita aglomeraţia din magazine, vom scăpa de o grijă şi vom găsi exact produsele pe care le dorim, nu vom fi nevoiţi să ne mulţumim cu ce mai găsim pe rafturi, scrie Daily Mail.

Decoraţiunile de Crăciun nu trebuie să fie ca la carte, tradiţionale. Cel mai bine ar fi ca fiecare să aranjeze bradul şi încăperea în funcţie de propria lui imaginaţie şi de gustul personal, nu după o reţetă stabilită dinainte.

Puţină variaţie nu strică nici în privinţa meniului. Anul acesta putem încerca şi altceva, nu doar produsele tradiţionale de Crăciun. Putem prepara alte reţete: raţă rumenită, somon umplut sau un meniu vegetarian, cu spanac.

În fiecare an ne chinuim să găsim cel mai inspirat cadou pentru fiecare prieten şi fiecare rudă. Ne-ar prinde tare bine să ştim ce-şi doreşte fiecare. De aceea, anul acesta am putea să le spunem celor dragi ce anume ne dorim sa primim cadou, iar ei, la rândul lor, ne vor spune probabil ce aşteaptă de la Moş Crăciun. În acest fel nu vor fi cheltuiţi bani aiurea, pe cadouri care vor rămâne în dulap sau care vor fi date mai departe şi, în plus, vom scăpa de stresul că ideile noastre au fost neinspirate.

Ne vom scuti cu siguranţă de o serioasă bătaie de cap dacă vom evita băutul în exces. Un bărbat nu ar trebui să bea la o masă mai mult de 3-4 pahare de vin, iar o femeie mai mult de 2. Apoi putem înlocui alcoolul cu o băutură răcoritoare. Astfel nu vom suferi de mahmureală a doua zi şi ne vom bucura în continuare de Sărbători, alături de familie şi prieteni, în loc să zăcem în pat.

O ideea foarte bună, care cu siguranţă va fi apreciată de invitaţi, este evitarea clasicelor cântece şi colinde de Crăciun. Putem pune în schimb altă muzică, ne putem face din timp un playlist pentru seara de Crăciun, iar astfel vom da dovadă de imaginaţie şi de interes pentru petrecerea pe care o dăm.

În loc să petrecem întreaga zi de Crăciun la masă, îndopându-ne cu alimente foarte bogate în calorii, am putea ieşi la o plimbare cu prietenii. Ne vom simţi mult mai în formă şi vom respira aer curat, ca să fim pregătiţi pentru o nouă seară de neuitat în compania celor dragi.

Pentru a evita conflictele iminente care apar când sunt multe persoane la o petrecere, putem învăţa câteva trucuri simple. Trebuie să le vorbim tuturor cât mai calm posibil, chiar dacă alte persoane sunt agresive în limbaj. În plus, când ne simţim prea stresaţi putem lua o scurtă pauză, să ieşim din cameră pentru a face altceva şi revenim după ce ne mai liniştim.

Renunţarea la reţelele sociale este o regulă obligatorie de Sărbători. Dacă vrem să publicăm pe Facebook sau Twitter poze de la petrecerea noastră vom rata toată distracţia şi ne vom stresa cu detalii lipsite de importanţă, doar ca să arătăm altora ce zi reuşită avem. În aceste zile trebuie să stăm doar cu cei dragi şi să avem amintiri de neuitat, dar totul să rămână în mintea noastră, nu în memoria reţelelor sociale.

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că majoritatea covârşitoare a oamenilor consideră sărbătorile de iarnă mai stresante decât dacă ar fi victima unor hoţi.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite