Plăcinte ardeleneşti din cartofi

Plăcinte ardeleneşti din cartofi

Plăcinte ardeleneşti din cartofi

Reci sau calde, plăcintele ardeleneşti sunt un deliciu pe gustul întregii familii. Acestea pot fi o bună variantă de preparat atât pentru vegetarieni sau de cei care ţin post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingredinete:

  • 250 grame făină
  • 25 grame drojdie
  • 120 mililitri apă călduţă
  • 3-4 linguri ulei
  • 5 cartofi de mărime medie
  • sare

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apă călduţă, se amestecă şi se lasă la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adaugă apă caldă şi se frământă un aluat elastic.

Se acoperă şi se lasă la dospit.

Între timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se strecoară şi se zdrobesc puţin.

Aluatul dospit se împarte în 4-6 bucăţi (depinde de mărimea plăcintelor), se întinde fiecare pe planşeta presărată cu faină şi se pun în mijloc cartofii, apoi se adună marginile deasupra cartofilor, se întorc şi se întind plăcintele.

Se prăjesc în puţin ulei.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

 

 

 

citeste totul despre: