Italia: O nouă metodă de jefuit, între români: "Somnifer pentru pasager"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni români au reuşit să transforme o călătorie către România într-o oportunitate de a obţine venituri ilegale, informează cotidianul "Il Tempo". Cei doi cooptau conaţionali

Doi cetăţeni români au reuşit să transforme o călătorie către România într-o oportunitate de a obţine venituri ilegale, informează cotidianul "Il Tempo".

Cei doi cooptau conaţionali pentru a le oferi transport comod şi rapid, cu un autoturism, până în România, la un preţ modic de 50 de euro. Plecare se făcea din zona Tiburtino, din Roma.

Pe drum, pasagerulului i se oferea un pahar cu apă sau o cafea, în care românii puneau somnifer. Astfel, victima era adormită, hoţii având suficient timp la dispoziţie pentru a fura banii călătorului şi alte obiecte de valoare, pe care le transporta către România. Odată jefuită, victima era abandonată în apropierea unui spital.

Prima sesizare împotriva celor doi români în vârstă de 23 şi, respectiv 36 de ani, a fost făcută joia trecută. Românul căzut victimă celor doi a povestit anchetatorilor şirul întâmplărilor: sosirea în zona Tiburtino, cunoaşterea celor doi conaţionali care l-au convins să îl transporte până în ţară, invitaţia de a bea apă şi somnul care a urmat. Victima s-a trezit la spital, fără să ştie ce i s-a întâmplat.

Al doilea român jefuit de cei doi conaţionali a alertat forţele de ordine vineri dimineaţă, povestea sa coincizând cu cea a primei victime. Carabinierii au demarat o anchetă în urma căreia i-au identificat pe români, amândoi aflându-se în arestul poliţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite