Dincolo de frică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna în care Ţipras a câştigat alegerile din Grecia, iar redacţia de la Charlie Hebdo a fost măcelărită pentru a-l „răzbuna pe profet”, în statele-membre din UE s-a vorbit mult despre frică. Dar s-au mai întâmplat şi alte lucruri:

Adunarea Naţională din Slovenia a interzis stagiile neplătite.

Un procuror din Spania a cerut 123 de ani de închisoare pentru un membru al Partidului Popular, acuzat de corupţie în finanţarea formaţiunii sale.

Ministra de externe suedeză şi-a anulat vizita în Israel, fiindcă i s-a semnalat că riscă să nu fie primită de omologul său, după ce Stockholmul a recunoscut Palestina.

În Luxemburg, presa a acuzat guvernul că a politizat numirile în posturi administrative, iar în Germania, împotriva mişcării PEGIDA (Europeni Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului) a fost creată TEGIDA (Europeni Toleranţi împotriva Cretinizării Occidentului).

Exclusă din Fine Gael, o fost ministră a afacerilor europene din Irlanda a anunţat formarea unui nou partid, care operează deocamdată doar sub hashtag-ul #rebootireland.

Ciprioţii au constatat o scădere dramatică a numărului de turişti ruşi, iar austriecii au sărbătorit 20 de ani de la intrarea în UE.

Bulgarii au ajuns la un salariu minim de 360 de leva.

Un deputat european din Ungaria - membru Jobbik - a fost acuzat de spionaj în favoarea Moscovei, un coleg de-al său din Finlanda a propus ca Rusia să se retragă din Crimeea şi să accepte pentru această parte a Ucrainei un statut precum cel al Porto Rico, iar un angajat maltez al grupului EFDD din Parlamentul European a distribuit un volum care o acuză pe preşedinta lituaniană - sub titlul Red Dalia - că a colaborat cu KGB.

Premierul italian a retras un proiect de decret în materie fiscală, descris de presă ca un sprijin pentru Berlusconi, explicând că guvernul nu trebuie să facă o lege „ad personam”.

Lidera extremei drepte franceze a fost invitată să se adreseze membrilor selectului club Oxford Union, dar a fost întâmpinată la intrare de protestatari care strigau, conform Le Monde, "Merine le Pen few le campp!".

Ministrul belgian al justiţiei a interzis eutanasierea unui condamnat pentru viol şi crimă, deşi acesta avea dreptul, conform legii belgiene.

Ministrul ceh de externe a fost asemănat de preşedintele ţării cu Neville Chamberlain, după ce a declarat că nu e nevoie de o nouă cruciadă pentru a nimici califatul proclamat de Abu Bakr al-Baghdadi.

Noua preşedintă croată a cerut ajutorul secretarului general al ONU, pentru trimiterea lui Vojislav Seselj înapoi în închisoare la Haga, întrucât acesta – eliberat pe caz de boală – a incitat la violenţă, imediat ce a ajuns acasă, în Serbia.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului polonez a demisionat, întrucât presa a dezvăluit că, în timp ce lucra pentru şefa executivului, ea oferea consultanţă şi unui partid din opoziţie.

Televiziunile private slovace au refuzat reclama pentru referendumul pe tema interzicerii căsătoriilor homosexuale, care nu a fost, de altfel, validat, întrucât participarea a fost de doar 21%.

Un politician olandez a fost pedepsit de partidul său (VVD), după ce a fost auzit vorbind, într-un tren, despre fricile absurde ale celor care se tem de producerea unor mici cutremure, iar călătorii au pus pe twitter declaraţiile sale.

În România, au fost arestaţi mai mulţi politcieni, aflaţi sub anchetă pentru corupţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite