Filmul preferat al românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nea Mărin Miliardar" este, la 30 de ani de la lansare, cel mai vizionat film românesc din toate timpurile Adulţii îşi amintesc cu plăcere de el. Tinerii râd cu poftă când îl văd. Copiii

"Nea Mărin Miliardar" este, la 30 de ani de la lansare, cel mai vizionat film românesc din toate timpurile

Adulţii îşi amintesc cu plăcere de el. Tinerii râd cu poftă când îl văd. Copiii se vor îndrăgosti de el. "Nea Mărin" este etern.

"Nea Mărin Miliardar" a fost un film nu doar pentru o generaţie, ci pentru toate generaţiile, începând cu 5 februarie 1979, data premierei, şi până în prezent.

Cei mai "maturi" au văzut comedia cu Amza Pellea în rol dublu de nenumărate ori, iar adolescenţii din ziua de azi văd prima oară filmul şi nu au cum să nu se îndrăgostească de el.

Dovada cea mai clară este că pelicula regizată de Sergiu Nicolaescu a atras românii la film chiar şi după Revoluţie.

Potrivit cifrelor oferite de România Film, în perioada 1990 - 2004, nu mai puţin de 935.961 de spectatori au fost să vadă "Nea Mărin Miliardar".

Peste 14 milioane de spectatori

Lungmetrajul este şi cel mai îndrăgit dintre cele regizate de Sergiu Nicolaescu. Într-un clasament al filmelor lui Nicolaescu, alcătuit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), "Nea Mărin" se află pe primul loc, cu 14.645.586 de spectatori de la lansare până în prezent. Pe cea de-a doua poziţie se află "Mihai Viteazul", cu 13.340.303 de spectatori.

Filmul cu simpaticul oltean a bătut la număr de vizionări şi filme de după Revoluţie, precum "Garcea şi oltenii", care a avut 289.830 de spectatori, "Asfalt tango", cu 126.897 de spectatori, şi "Filantropica", cu 113.302 de spectatori.

"Nici nu mai număr de câte ori am văzut filmul. Oricum, este vorba de peste zece vizionări", a declarat pentru "Adevărul" Elena Incrosnatu, director adjunct al România Film.

"Filmul a avut succes pentru că Nea Mărin îşi extrage umorul din lumea reală a satului, iar în acelaşi timp toţi oamenii îşi doresc în secret să fie milionari".

Personajul preferat al directorului adjunct România Film este, fără îndoială, cel jucat de Stela Popescu, o spioană foarte atrăgătoare.

Cred că filmul a avut atâta succes la public pentru că este o comedie, iar românii doresc să vadă comedii mai mult decât alte genuri de film
Elena Incrosnatu,
director adjunct România Film

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite