UiPath, succes global datorat Indiei. Fondatorul Daniel Dineș: „Am construit această companie cu efortul, talentul și sângele indian“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UiPath, firma IT fondată de românul Daniel Dineș la București și listată pe Bursa de la New York din 2021, a avut primul client în India. Iar de atunci, piața indiană a devenit una extrem de importantă.

Daniel Dines, fondatorul Uipath FOTO Facebook/UiPath
Daniel Dines, fondatorul Uipath FOTO Facebook/UiPath

Site-ul indian Analytics India Magazine, unul dintre cele mai importante privind domeniile AI&IT, a dedicat week-endul trecut companiei UiPath, fondată în 2005 de către românul Daniel Dines la București și care a ajuns acum să aibă aproape 4.000 de angajați în toată lumea și să fie tranzacționată de trei ani la Bursa de la New York.

UiPath Inc. este la ora actuală un producător de software care utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

„India este una dintre piețele cu cea mai mare creștere pentru UiPath, o companie globală specializată în software pentru procesele de automatizare cu roboți”, scriu jurnaliștii de la Analytics India Magazine în articolul intitulat: „UiPath este construită cu efort, sânge și talent indian”.

Iar primul client al UiPath a fost compania indiană Sutherland.

„Daniel Dines a mers personal în India ca să întâlnească clientul, să strângă feedback-ul și să îl integreze în platformă. Multe dintre îmbunătățirile platformei s-au născut din feedback-ul primit din India”, a declarat pentru Analytics India Magazine Arun Balasubramanian, vicepreședinte UiPath.

Iar primul birou al UiPath a fost creat chiar în India, înainte ca deja cunoscuta companie să ajungă în Statele Unite ale Americii, unde are acum sediul central. 

În timpul unei recente vizite în India, Daniel Dines a spus cât de mult a contat India pentru începuturile UiPath.

„Nu este un secret faptul că o mare parte din dezvoltatorii noștri sunt în India și am construit această companie cu efortul, talentul și sângele indian”, a spus Daniel Dines la o conferință în India.

La ora actuală, 13% dintre angajații companiei sunt în India. Iar 20% din activitatea de cercetare și dezvoltare este localizată tot în India.

Recent, UiPath s-a angajat să specializeze 500.000 de indieni în procese de automatizare până în 2027, colaborând în acest sens cu aproape 1.250 de instituții educaționale din India. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite