Nuclearelectrica a deconectat un reactor de la Cernavodă după ce au apărut probleme tehnice la partea clasică a unităţii

Nuclearelectrica a deconectat un reactor de la Cernavodă după ce au apărut probleme tehnice la partea clasică a unităţii

Centrala de la Cernavodă are două reactoare nucleare funcţionale la Cernavodă

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectat azi de la sistemul energetic naţional, din cauza unor probleme apărute la partea clasică, informează Nuclearelectrica.

„Societatea Naţională Nuclearelectrica SA informează că în data de 3 decembrie 2014, ca urmare a unor probleme apărute la partea clasică a Unităţii 1 CNE Cernavodă, s-a decis în mod conservativ desincronizarea Turbogeneratorului de la Sistemul Energetic Naţional, cu menţinerea reactorului la putere“, se menţionează în comunicat.
 
Potrivit companiei, toate sistemele au acţionat conform proiectului, fără a afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător.
 
După efectuarea lucrărilor, unitatea va fi reconectată la sistemul energetic naţional. Nuclearelectrica produce, cu două reactoare nucleare, circa 18% din consumul naţional de electricitate.
 
Compania este controlată de stat, care deţine 81,27% din acţiuni, în timp ce restul acţiunilor sunt deţinute de către acţionarii de pe bursă.

Mai puteţi citi:

citeste totul despre: