bulion - ultimele știri
Bicarbonatul de sodiu nu lipsește din nicio bucătărie și poate fi folosit cu succes și la pregătirea anumitor preparate culinare, inclusiv a conservelor, dar nu oricând și oricum.
Seceta a făcut prăpăd în grădinile românilor, iar acolo unde există totuși recolte legumele sunt foarte mici.
Cele mai sănătoase conserve se fac în casă. cea mai simplă reţetă a pastei de roşii, aşa cum se prepara pe vremea bunicii, o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” ...
România are un deficit de 5-6 miliarde de euro pe segmentul de produse procesate, de la bulion, la biscuiţi sau ciocolată, pe care ţara noastră le importă masiv din alte state precum Ungaria, Cehia şi Polonia, a declarat Tănase Stamule, consilierul p...
Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii este desoebit de gustoasă. Reţeta unei preparat gustos şi sănătos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în ...
Perioada conservării tomatelor este în toi. Pentru a veni în ajutorul gospodinelor care se află în criză de timp, Staţiunea de Cercetare Legumicolă vinde suc proaspăt de roşii în bidoane de cinci litri, care mai trebuie doar pus la foc pentru a fi tr...
Toamna bate la uşă iar cămările încep să se umple de conserve proaspete pentru sezonul rece. Dulci, parfumate şi zemoase, roşiile sunt transformate în cel mai gustos suc de roşii sau bulion.
Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii, este deosebit de gustoasă.
Cum se prepară cea mai gustoasă şi simplă reţetă de bulion: ingredientele secrete care-i dau savoare
În această perioadă, gospodinele sunt prinse cu prepararea conservelor pentru iarnă. Fără îndoială, bulionul sau sucul de roşii se numără printre favorite.
Pasta de roşii, nelipsită din tocăniţe, ciorbe ori sarmale, se prepară în casă foarte uşor din cele mai sănătoase legume. Reţeta, una simplă la care nu se foloseşte conservant, este deosebit de gustoasă. Pregătit după reţeta bunicii, clasicul bulion ...
În zona legumicolă Macea din judeţul Arad se prepară bulionul sau sucul de roşii. Acesta poate fi păstrat până la patru ani în cămară şi folosit la supe, ciorbe, tocăniţe sau sosuri. Maria Bunica este o gospodină care produce şi vinde bulionul la târ...
Folosit în mâncăruri diverse, bulionul de roşii este un preparat nelipsit din bucătărie. Alternativă la sucul de roşii şi a bulionului pregătit în casă sunt produsele din magazine, de multe ori mult mai la îndemână....
Într-un studiu privind calitatea tomatelor în conservă fabricate industrial, Asociaţiei Pro Consumatori (APC) atrage atenţia că “78% din bulionul şi pasta de tomate trebuie retrase de la comercializare deoarece este realizat din concentrat de tomate,...
Femeile în vârstă din comunele din nordul judeţului Botoşani păstrează încă vechi reţete de sarmale autentice. Acestea au fost învăţate de la tătari şi apoi perfecţionate şi îmbunătăţite. O localnică din nord dezvăluie o parte din secretul acestor bu...
Bulionul înseamnă un borcan plin de aromă, de savoare! Poţi folosi pasta de roşii şi la pizza. Familia ta va fi absolut încântată.Cum să prepari cel mai bun bulion pe care îl poţi folosi la ciorbe sau la tocăniţe. Află secretele pe care trebuie să le...
O familie de agricultori din comuna arădeană Macea prepară un sos de tomate apreciat de atât de mulţi clienţi, încât comercianţii au ajuns în punctul în care iau comenzi din timp pentru a putea satisface cererea....
O prăjitură atât de bună încât nici nu-ţi vei da seama că nu conţine ingrediente de dulce. Află care este reţeta de prăjitură de post cu gem şi bulion.
Odată cu venirea toamnei, românii intră în febra pregătirilor conservelor pentru anotimpul rece. În cartea sa de căpătâi, regretatul Radu Anton Roman a dedicat câteva rânduri pregătirii bulionului, ingredientul cheie al tuturor mâncărurilor tradiţion...
Pasta de roşii din supermarket păleşte în faţa unui preparat simplu, gustos şi adevărat pregătit în casă, după reţeta bunicii. Cum toamna ne oferă din plin legume proaspete şi aromate, e păcat să nu preparăm bulionul clasic, un ingredient fără de car...
Mmmmm…ce buni sunt cartofii noi! Şi ce bună trebuie să fie această ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă. Noi nu am mai preparat-o demult, dar nu este timpul trecut. Şi azi a venit rândul acestei reţete. O poţi prepara şi tu după un raid pr...
Roşiile sunt aliat în lupta împotriva cancerului, scad riscul îmbolnăvirii de inimă şi reduc colesterolul. Excelent detoxifiant, leguma ajută la scăderea în greutate şi la menţinerea sănătăţii tenului. Bulionul sau sucul de roşii fiert este la fel de...
Borcane sau sticle, mai mari sau mai mici, pline cu murături sau cu sosuri. În ele strâng gospodinele gusturi şi arome ce vor însoţi fripturile şi mâncărurile mai grele din sezonul rece....
Bâlciul a revenit în Alexandria odată cu începutul Zilelor Recoltei 2012. 40 de producători agricoli au început să-şi expună deja produsele în centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Îmbucurător este faptul că produsele sunt proaspete, la preţuri re...
Sărbătoarea va avea loc între 4 şi 7 octombrie în centrul municipiului, pe platoul din faţa Direcţiei Finanţelor Publice. Cu această ocazie vor avea loc expoziţii cu vânzare, degustări, dar şi alte surprize puse la cale de către organizatori. La even...
Dau savoare mâncării şi datorită substanţelor nutritive din roşii sunt considerate alimente-medicament. Cu o condiţie însă: să fie autentice....
În acest sfârşit de săptămână, legumicultorii din una dintre cele mai cunoscute comune din Olt vor organiza Festivalul Roşiei. Pofticioşii vor gusta şi din bucate specifice zonei....
„Părădăicile” sunt o sursă importantă de venit pentru localnici. Oamenii din Macea şi Curtici au găsit o modalitate de a-şi rotunji veniturile şi pregătesc roşiile pentru iarnă.