Un ministru şters

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Acest mesaj va fi şters peste o oră“, scrie Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pe Facebook în ziua în care Comisia de la Veneţia i-a dat ieşeanului peste degetele de prof. univ. dr. în Drept cu toate modificările legislative făcute în ultimul an. De fapt, ştergerea mesajului este un simbol pentru dispariţia acestui ministru ca specialist în domeniul său de activitate.

Concluziile Comisiei de Veneţia sunt în fapt traducerea doctă a specialiştilor la mesajele strigate în stradă de români de mai mult de un an de zile. 

Concluzii ştiinţifice care, în forme vulgarizate, au stat pe pancartele din Piaţa Victoriei şi din alte pieţe ale marilor oraşe în timpul protestelor declanşate de modificările la Legile Justiţiei, Codul Penal şi cel de Procedură Penală: „Parlament penal, marş la tribunal“, „Clan mafiot, să vină DIICOT“, „Noaptea ca hoţii“, „Integritate, nu imunitate“, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie“, „DNA să vină să vă ia“, „Puşcăria conduce România“, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“, „Altă întrebare, când daţi abrogare?“.

Cum altfel poţi traduce faptul că acest for european recomandă revizuirea totală a modificărilor aduse Codului de procedură penală masacrat de PSD, reconsiderarea articolelor care incriminează infracţiunile de corupţie, modificarea prevederilor referitoare la confiscarea extinsă, revizuirea modificărilor aduse abuzului în serviciu şi multe altele...

Practic, Comisia de la Veneţia a şters pe jos cu ministrul Toader, cu Parlamentul majorităţii PSD-ALDE, cu Guvernul, cu Dragnea şi toţi ai lui. Iar Tudorel Toader s-a şters pe sine din viaţa unui domeniu pe care l-a păcălit mulţi ani atârnându-şi de gât titluri şi diplome care să-l facă respectabil.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite