FOTO Expulzările ţiganilor din Franţa amintesc de raidurile naziste în comunităţile de evrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Daily Mail" a publicat cu lux de amănunte condiţiile în care se desfăşoară, în aceste zile, distrugerea taberelor ilegale şi repatrierea ţiganilor din Franţa.

Zgomotul o trezeşte pe Dana, o ţigancă româncă în vârstă de 30 de ani, din somn. Aceasta trage la o parte perdeaua pentru a vedea ce se întâmplă, şi vede o duzină de jandarmi în uniforme cu bastoane în mână.

"Ridică-te", strigă ţiganca către soţul ei. "Avem o jumătate de oră să plecăm!"

Cei doi copii ai familiei, două fete de trei şi şapte ani, au început să plângă de frică. Atunci soţul iese afară pentru a întreba ce să întâmplă şi este trântit la pâmânt. În mod evident, nu există loc de discuţii.

Astfel, familia primeşte ordin să strângă tot ce are şi să se alinieze în stradă. Un şir tot mai mare de bărbaţi, femei şi copii li se alătură lângă drum cu capetele plecate.

Aceştia sunt cu toţii ţigani şi trebuie să facă o alegere: să dormă pe străzi sau să fie deportaţi înapoi în România în ţara lor de origine.

Acestea sunt scenele care se desfăşoară aproape zilnic în Franţa în ultima lună, ca urmare a ordinului preşedintelui Francez, Nicolas Sarkozy. El a promis că până la sfârşitul anului va distruge petre 300 de tabere ilegale din toată Franţa şi va deporta mii de ţigani, scrie "Daily Mail".

Vezi GALERIE FOTO pe adevarul.it.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite