Poliţia Rutieră şi-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Rutieră a scos, începând de ieri, mai multe echipaje în stradă. Agenţii de circulaţie sunt prezenţi în număr mare, în special pe traseele care fac legătura cu staţiunile

Poliţia Rutieră a scos, începând de ieri, mai multe echipaje în stradă. Agenţii de circulaţie sunt prezenţi în număr mare, în special pe traseele care fac legătura cu staţiunile turistice.

Poliţiştii acţionează pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

Această decizie a fost luată pentru că schimbarea condiţiilor meteo, intervenită în multe zone ale ţării, îngreunează buna desfăşurare a traficului rutier. Poliţia Rutieră avertizează conducătorii auto să nu se oprească sau să staţioneze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor naţionale ori judeţene.

Vântul puternic sau chiar furtunile anunţate de meteorologi pot duce la ruperea de arbori. Spaţiile pentru servicii de pe ambele sensuri de mers ale tronsonului Drajna-Feteşti de pe Autostrada Soarelui nu sunt operaţionale, participanţii la trafic fiind sfătuiţi să nu oprească pe banda de urgenţă a autostrăzii pentru a evita implicarea în evenimente rutiere nedorite.

Pentru un trafic fluent şi sigur, Poliţia Rutieră recomandă: deplasarea cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic; păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculele care circulă înainte, pentru a se putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când acestea frânează brusc; efectuarea manevrelor de depăşire numai după o atentă asigurare; respectarea semnalelor poliţiştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite