Ziua de 12.12 în istorie şi apocalipsa de pregătire pentru cea din 21 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 decembrie 2012 foto adevarul

Pe 21 decembrie ar trebui să fie sfârşitul lumii, conform unor teorii puţin veridice. Dar până la această dată, ziua de 12.12.2012 are şi ea puţină personalitate apocaliptică. Însă doar în acest an, pentru că, în trecut, această zi de iarnă a cunoscut câteva evenimente majore din istoria omenirii şi fără vreo încărcătură de apocalipsă.

Cel mai mare eveniment al zilei, şi a avut loc în urmă cu peste 100 de ani, este transmiterea primului semnal radio peste peste Oceanul Atlantic. Reuşita îi aparţine lui Guglielmo Marconi, „părintele“ transmisiunilor radio pe distanţă mare. Până la acel moment, contestatarii lui Marconi considerau că, din cauza curburii Pământului, semnalul va fi limitat la 300 de kilometri sau mai puţin.

Marconi nu a transmis, în decembrie 1901, o emisiune radiofonică, ci litera „S“ în codul Morse, adică trei semnale scurte. Şi transmisiunea s-a realizat pe o distanţă de 3.200 de kilometri, între Europa şi America de Nord. Semnalul a fost transmis din Cornwall, Anglia până în Newfoundland, Canada şi pentru invenţiile sale, Marconi a primit premiul Nobel în 1909. 

Cu aproape 100 de ani înaintea lui Marconi, europenii erau ocupaţi cu cruciadele. În 1098, în cadrul Primei cruciade, oraşul Ma'arrat al-Numan este cucerit şi 20.000 de locuitori sunt ucişi. Mişcarea s-a dovedit una neinspirată pentru cruciaţi atunci când au rămas fără mâncare. Soluţia a fost canibalismul.

Şi pentru că, în urmă cu 70 de ani, Al Doilea Război era la începuturile sale, câteva ţări şi-au declarat război. Marea Britanie şi-a ales ca inamic Bulgaria. România şi Ungaria s-au orientat spre Statele Unite ale Americii, iar India a declarat război Japoniei. România avea să revină asupra deciziei şi să-i dorească pe americani în vizită în timpul comunismului.

12.12.12 şi apocalipsa care nu este

Mulţi oameni consideră că sfârşitul lumii vine pe 21 decembrie, deoarece atunci se termină calendarul maiaş. Acesta se încheie spre finalul acestei luni ca oricare alt calendar care a fost scris pe o piatră cu dimensiune fixă. Cât despe cele 12 luni ale anului, acestea au fost introduse prima dată de egipteni, iar actualul sistem este de origine romană bazat pe aceeaşi sumă de luni.

Totodată, există 12 zodii - alese astfel pentru a se potrivi celor 12 luni şi astrologii nu vor să renunţe la acestea, în pofida celei de-a 13-a zodii. Ipoteza acesteia din urmă a venit cu câteva zeci de ani în urmă, dar dacă ar fi acceptată, ar trebui modificate şi perioadele celorlalte zodii. perioada 29 noiembrie  - 17 decembrie ar fi acoperită de Oficius.

12.12.12 marchează o apocalipsă la fel ca ziua de 11.11.11 şi 6.6.6, aceasta din urmă având şi implicaţii biblice pentru că cele trei cifre sunt asociate răului. Totuşi, preţul primului calculator Apple a fost de 666,66 dolari şi nu pare că i-a mers deloc rău companiei, ba din contră. Mai mult, Wikipedia dă, poate, una dintre cele mai bune definiţii pentru 666, şi anume este numărul dintre 665 şi 667.

Aceste informaţii indică faptul că semnificaţiile au fost alese aleatoriu fără să se ţină cont de vreo apocalipsă sau de vreun sfârşit care pot fi prevăzute. Le-ar fi prins bine astfel de predicţii japonezilor pentru Fukushima, în martie 2011, şi celor din Sri Lanka, în 2005, dar nu a fost nici urmă de ele. Totuşi, ora 12.12, astăzi, pe 12.12.2012, va fi una de mare aglomeraţie pe Facebook şi Twitter pentru utilizatorii care vor dori să se declare învingători în lupta cu apocalipsa.

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite