VIDEO Un robot Lego şi un Samsung Galaxy S4 au bătut recordul mondial la rezolvat cubul Rubik

VIDEO Un robot Lego şi un Samsung Galaxy S4 au bătut recordul mondial la rezolvat cubul Rubik

Cubestormer 3, noul recordman mondial

Un robot Lego, conectat la un Samsung Galaxy S4, a bătut recordul mondial de rezolvare a unui cub Rubik. Totul a fost făcut cu ajutorul puterii de procesare a telefonului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cubestormer 3 e un robot făcut din piese Lego şi alte componente din plastic. De fapt, nu asta e important la el, pentru că putea fi făcut în orice fel posibil. Dar el este controlat de un Samsung Galaxy S4 şi a reuşit să rezolve un cub Rubik în doar 3,253 secunde, cu 62% mai rapid decât versiunea anterioară a robotului. Recordul mondial uman este deţinut de Mats Valk, cu 5,55 secunde.

Telefonul face analiza datelor şi modelului pe care îl vede în faţă şi cu ajutorul unei aplicaţii speciale face calculele. De asemenea, partea dificilă a proiectului este coordonarea dintre software (e simplu să faci un telefon să proceseze datele) şi hardware, pentru a muta cuburile foarte rapid.

Proiectul a fost finalizat în 18 luni şi a fost realizat în timpul liber de David Gilday şi Mike Dobson.

Puteţi vedea video-ul de mai jos pentru a vedea rezolvarea cubului Rubik

Recordul mondial uman deţinut de Mats Valk.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările