VIDEO Avionul galactic al lui Richard Branson a încheiat cu succes al doilea test de zbor

VIDEO Avionul galactic al lui Richard Branson a încheiat cu succes al doilea test de zbor

FOTO via Medium.com

VSS Unity, vehiculul spaţial care va fi folosit de Virgin Galactic pentru a transporta turişti plătitori în spaţiul cosmic, pe orbita Pământului, a încheiat cu succes al doilea test de zbor, atingând o altitudine de 35,4 kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă zilele trecute Branson spunea într-un interviu acordat pentru BBC că este foarte aproape de prima misiune privată în spaţiu, al cărui astronaut prezent la bord va fi chiar el, se pare că lucrurile se aşează pe o pantă ascendentă pentru milardarul britanic. Faptele întăresc spusele lui Richard Branson, a cărui navă VSS Unity a zburat la marginea atmosferei.

Un lucru şi mai interesant este dat de faptul că aparatul de zbor este unul inedit, care se lansează în aer, prin decuplarea de la un avion mult mai mare, care are rolul de a-l ridica de la sol. Acesta este al doilea succes al lui VSS Unity, după ce a zburat pentru prima oara în urmă cu doar două luni. Însă lucrurile nu au fost tot timpul roz pentru compania lui Branson.

Cu patru ani în urmă, în cadrul unuia dintre primele teste cu avionul spaţial, acesta s-a prăbuşit cu tot cu cei doi piloţi aflaţi la bord, unul dintre ei decedând în urma accidentului. E bine de ştiut că aceste vremuri au fost lăsate în urmă şi că aparatul de zbor pare complet funcţional şi gata de ieşire din atmosferă. În lunile care vor urma, Virgin Galactic va testa capacitatea de zbor orbital.

După finalizarea testului, în cadrul căruia motorul principal a fost în funcţiune timp de 31 de secunde, cei doi piloţi ai VSS Unity au aterizat în siguranţă aparatul de zbor.

VIDEO cu primul test al VSS Unity, care a avut loc în urmă cu două luni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: