Primul spital care pune roboţii să aibă grijă de tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii spitalului Humber River din Toronto, Canada, intră în contact direct nu numai cu medici, ci şi cu roboţi programaţi să îndeplineasă o mulţime de sarcini.

Humber River şi-a deschis porţile pentru public săptămâna aceasta şi se promovează drept primul spital complet digitalizat. Roboţii sunt folosiţi pentru orice, de la livrarea medicamentelor şi a mâncării către pacienţi la prepararea şi administrarea medicamentelor pentru chimioterapie. Cei care se ocupă de livrarea medicamentelor sunt proiectaţi să transporte cărucioare, să cheme liftul şi să le ducă la destinaţie, urmând ca după îndeplinirea sarcinii să se întoarcă la bază pentru a se ocupa de următoarele.

Barb Collins, şefa spitalului, a declarat pentru CTV News că roboţii care livrează medicamentele pentru chimioterapie primesc nişte sarcini prin care li se comandă ordinea medicamentelor care trebuie amestecate, în timp ce un om adaugă aceste medicamente în cărucior. După aceea, computerul va verifica atât doza, cât şi fişa tratamentelor anterioare ale pacientului înainte de a prepara amestecul. Collins a mai adăugat că principalul avantaj în a avea roboţi care să se ocupe de asta în locul oamenilor este că substanţele folosite sunt destul de toxice. Astfel, dacă un angajat s-ar păta cu una dintre aceste sustanţe, întreaga secţie ar trebui închisă pentru a-i proteja pe restul.

În cazul roboţilor, amestecul se face intern, iar doza obţinută este cântărită în funcţie de nevoia pacientului. Aceasta este marcată cu acelaşi cod de bare purtat de pacient pentru a se asigura că medicamentele sunt administrate cui trebuie. Există, de asemenea, roboţi care se ocupă de facerea radiografiilor, care se pot mişca în diferite poziţii pentru a nu mai fi nevoie ca pacientul să fie pus să stea în poziţii incomode. Toate rezervele din spital au câte un sistem cu ecran tactil cu ajutorul căruia pacienţii îşi pot vedea fişele medicale electronice, comanda mâncare, utiliza Skype şi chiar să citească.

Autor: Georgiana Constantin

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite