Oare cine va mai găti când mâncarea se va tipări? NASA va printa 3D o pizza

Oare cine va mai găti când mâncarea se va tipări? NASA va printa 3D o pizza

Anjan Contractor a reuşit să printeze ciocolată FOTO captură Youtube

NASA vrea să se folosească imprimarea tridimensională pentru a crea mâncare.  Agenţia americană i-a oferit o bursă de 125.000 de dolari lui Anjan Contractor, inginerul care a creat o imprimantă 3D capabilă să „tipărească“ mâncare, potrivit Fox News.

Cei de la NASA speră că vor putea, în cele din urmă, să le ofere astfel de hrană astronauţilor aflaţi în misiuni de lungă durată. Există voci care susţin că maşinăria construită şi-ar putea găsi un loc şi în bucătăriile din întreaga lume.

Tehnologia ar putea, de asemenea, să reducă risipa de hrană la nivel global.

Imprimanta funcţionează pe bază de cartuşe pline cu pudre şi uleiuri care conţin toţi nutrienţii necesari unei diete echilibrate. Substanţele din aceste cartuşe pot fi combinate în aşa fel încât să creeze o gamă variată de mâncăruri. Fiecare cartuş are o durată de viaţă de 30 de ani.Anjan Contracto a demonstrat că inveţia lui tipărind ciocolată. Inginerul va încerca, în următoarele câteva săptămâni, să creeze o pizza folosindu-se de imprimanta sa tridimensionala RepRap Mendel.

Mai întâi va tipări un strat de aluat. Acesta va fi gătit în timp ce va fi creat. După asta, maşinăria va amesteca pudră de tomate cu apă şi ulei pentru a face suc de roşii. Toppingul va fi un „strat de proteină“.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările